Programma

Finalistentour Leids Cabaret Festival 2025

Na het Leids Cabaret Festival in de Leidse Schouwburg trekken de finalisten het land in met de Finalistentour, waarin zij de finaleavond integraal over doen!

cabaret

do 1 mei 2025 20:30

The African Mamas

The Big Five

The African Mamas nemen ons mee op een reis door het Zuid-Afrikaanse muzieklandschap, waarin tal van verschillende muziekstijlen aan bod zullen komen. Een muzikale belevenis die het publiek nog lang bij zal blijven.

muziek

vr 2 mei 2025 20:15

Diederik Nomden

ROOTS

In een vermakelijk en ontroerend programma zal Diederik, bekend als leadzanger/gitarist/pianist van de Beatles-tribute band The Analogues, zijn muzikale ziel bloot leggen en zijn best doen de luisteraar diep in het hart te raken met zijn warme stemgeluid en uiterst persoonlijke teksten.

muziek

vr 2 mei 2025 20:30

Tim Hartog

Frictie

Tim Hartog, bekend van zijn optredens in de Rotterdamse Comedy Club Haug, verzorgde vorig jaar zijn allereerste Rotterdamse Oudejaarsconference en is klaar voor meer!

cabaret

za 3 mei 2025 20:15

Jay Francis

Evolutie

Ben je op zoek naar een avond vol humor, inspiratie en aspiratie? Dan is Jay’s 5de cabaretvoorstelling ‘Evolutie’ een absolute must-see! Laat je verrassen, inspireren en geniet van een fantastische avond vol humor en positiviteit.

cabaret

wo 7 mei 2025 20:15

De Aanslag

De veelgeprezen toneelbewerking van de bestseller van Harry Mulisch is terug in de theaters! Ook 80 jaar na de bevrijding is De Aanslag een must-see. Een indringend en spannend verhaal over schuld, verantwoordelijkheid en de impact van oorlogsherinneringen.

toneel

do 8 mei 2025 20:15

Klaas van der Eerden

Blijven drijven

Na tien jaar is Klaas van der Eerden terug in het theater met Blijven drijven: een energieke comedyshow met sketches, typetjes, muziek en misschien wel dans…

cabaret

vr 9 mei 2025 20:15

100% Van Eigen Bodem!

Het beste uit de koninklijke 500

Een heerlijke avond meezingen, de ogen wat vochtig bij mooie herinneringen en volledig uit je bol gaan! Dat staat het publiek allemaal te wachten bij 100% Van Eigen Bodem!

muziek

za 10 mei 2025 20:15

Nina de la Parra

Nina Speelt

Nina krijst, trapt, fluistert, danst, rapt, schrijft en zingt zich een weg naar haar eigen emancipatie. Ze brengt een meertalige mix van cabaret, spoken word, zang, comedy en teksttoneel.

cabaret kz serie c

za 10 mei 2025 20:30

Monkie (3+)

De Witte Pomp

Monkie is een tedere en muzikale poppenvoorstelling over verlies, hoop en hereniging. Gebaseerd op het poëtische prentenboek van Dieter en Ingrid Schubert.

jeugd kleuterserie

zo 11 mei 2025 11:00

Marjorie Barnes & Millennium Jazz Orchestra

Both Sides Now

In het kader van haar vijftigjarige carrière bundelden de Amerikaanse zangeres Marjorie Barnes en het Millennium Jazz Orchestra o.l.v. Joan Reinders hun krachten in de productie ‘Both Sides Now’.

jazz/crossover serie jazz grote zaal

zo 11 mei 2025 15:00

Dana Winner

More than I Imagined

In dit jubileumconcert vertelt Dana over haar leven op en naast de bühne, en zingt ze haar hits, persoonlijke favorieten en de parels die haar inspireerden.

muziek

wo 14 mei 2025 20:15

Roué Verveer

Op eigen risico

In een samenleving waar zelfs de planten zich beledigd zouden kunnen voelen door de windrichting, slaat Roué Verveer toe met zijn humor. Kom keihard lachen maar houd rekening: het is geheel op eigen risico!

cabaret

do 15 mei 2025 20:15

Lidy Blijdorp

Cello Solo 'Bach, Ligeti, Tsoupaki, Moore & Cassado'

Celliste Lidy Blijdorp beschikt over een enorme vertelkracht op haar instrument. Deze avond speelt ze Cello Solo 'Bach, Ligeti, Tsoupaki, Moore & Cassado'.

klassiek serie klassiek in simonshaven

vr 16 mei 2025 20:00

Josephine B.

Een leven in revue

‘Josephine B.’ vertelt het verhaal van ’s werelds bekendste revuester: Josephine Baker. Met Channah Hewitt (TINA - De Tina Turner Musical & Les Misérables) als Josephine, omringd door acht knappe, dansende, zingende en spelende mannen en een vijfkoppig live-orkest.

musical

vr 16 mei 2025 20:15