Ver van je bed

Annick Boer, Martijn Kardol, Renée de Gruijl, Bart van Veldhoven, Mitch Wolterink

wo 5 jun 2024 20:15

Bestel

De cabaretmusical is na jaren van afwezigheid weer terug in de Nederlandse theaters!

‘Live, Laugh, Laat me met rust.’
Hannah (Renée de Gruijl) hoopte als kind dat ze op haar 30ste haar leven wel zo’n beetje op de rit zou hebben, maar nu is ze 29 en heeft ze nog steeds geen koophuis, geen uitzicht op pensioen, geen auto,  geen partner, geen grote ovenschaal, maar wel een torenhoge studieschuld en een kapotte printer.
In deze musical in een musical worden vier millennials en Annick Boer opgeschrikt door een (on)aangename verrassing, proberen ze het ouderwetse familiegevoel weer nieuw leven in te blazen en gaan ze op zoek naar iets dat op een happy end lijkt.

 Ver van je bed is een eigentijdse mix van cabaret en musical met nieuwe muziek, die je op satirische wijze meeneemt langs de herkenbare uitdagingen van deze tijd.

 

 

 

Bron: Avro Tros

   
ANNICK BOER: Annick studeerde in 1994 af aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam. Annick is actrice en cabaretière. Het grote publiek ziet Annick Boer momenteel op televisie bij Wie is de Mol. Ze speelde o.a. in de musicals Willeke, Titanic, Little Shop of Horrors, Into the Woods, Little Shop of Horrors, ‘t Schaep met de 5 Pooten en recent in de musical Hij Gelooft In Mij. In 2007 won Annick Boer een Musical Award voor haar rol in Doe Maaren in 2002 voor de musical The Bridges of Madison County. Op televisie doet ze verschillende persiflages, onder anderen bij De TV-kantine. Annick maakte de voorstellingen Dat is goed gelukt! En Deze is nog beter! In een regie van Wimie Wilhelm.  
   
MARTIJN KARDOL: Als eerste cabaretier ooit won hij in een theaterseizoen alle prijzen op het Groninger Studenten Cabaret Festival en het Leids Cabaret Festival. Zijn debuutprogramma Bang werd overladen met lovende reacties en werd als klap op de vuurpijl genomineerd voor de ‘Neerlands Hoop 2018’, de prijs voor meest veelbelovend cabarettalent. Martijn was twee jaar lang wekelijks te horen met een column in de ochtendshow van Domien Verschuuren op NPO 3FM, was in de zomer van 2018 een van de gezichten van de Comedy Central Roasts en was iedere woensdag te zien met zijn eigen rubriek bij RTL Late Night. Op dit moment tourt Martijn door het land met zijn derde avondvullende voorstelling De Situatie, is hij wekelijks te horen met een column op Radio Veronica en schrijft hij mee aan het radioprogramma ‘Spijkers met Koppen’ op NPO Radio 2.  
   
RENÉE DE GRUIJL: Renée studeerde Muziektheater aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten op het Conservatorium Rotterdam. Voor haar vertolking van Maureen in de M-Lab voorstelling Rent werd ze genomineerd als aanstormend talent. Op televisie was ze te zien in series als Flikken Maastricht, Nieuwe Tijden en Mocro Maffia. Ook was ze te zien in seizoen 8 van The Voice of Holland. In seizoen 12 en 13 vertolkte ze één van de hoofdrollen in de populaire jeugdserie SpangaS. Renée was te zien in de Nederlandse versie van David Bowie’s Lazarus, onder regie van Ivo van Hove. In 2020 stond ze voor de allereerste keer op de planken met haar eigen cabaretshow Hijsbak. De voorstelling, die ze samen met Tobias Oelderik maakte, was te zien in het Amsterdamse TapasTheater. Ook was Renée te zien als één van de kandidaten in het tv-programma Op Zoek Naar Maria. Dit jaar was Renée te zien in de pitchvoorstelling van De Mol en de Paradijsvogel, speelde ze mee in A Play for the living in a time of extinction, en was ze te zien in van Katoen en Water, een groot locatietheaterproject.  
   
BART VAN VELDHOVEN: Bart behaalde zijn Master of Music aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Tijdens zijn bachelor volgde hij een summercourse Musicaltheatre aan de Guildford School of Acting. Bart van Veldhoven was te zien in Was getekend, Annie M.G. Schmidt, Aspects of Love, Circus Boemtata, Spring Awakening, Cyrano, War Horse en Hello, Dolly! Hij was onlangs te zien in Diana en Zonen in de rol van Jonge Charles. Momenteel speelt Bart de rol van Anton Rover in Soldaat van Oranje. Bart is ook werkzaam als stemacteur.  
   
MITCH WOLTERINK: Mitch studeerde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Urban Contemporary (JMD). Mitch was te zien in musicals als Urinetown, Daddy Cool, Saturday Night Fever, Sweeney Todd, Telkens weer het dorp, Pijnstillers en 14- de Musical. In het theater werkte hij aan Die Zauberflöte (De Nationale Opera) en Ach Mijn Wederhelft (Frascati Producties). Op televisie verscheen Mitch bij onder anderen Dertigers (BNN-Vara), The Passion, Klokhuis, #Tagged de Serie en Superstar VR. Voor zijn vertolking van de rol van Angel won Mitch een Musical Award voor beste mannelijke hoofdrol.