Green Mirror Hotels

Stichting 21st Century View

do 14 nov 2024 20:15

Verkoop inactief

Theater en film in één: Green Mirror Hotels

Het is theater. Het is film. Het is allebei tegelijk. Green Mirror Hotels is een voorstelling waarin de acteurs, voor de ogen van het publiek, op een filmscherm verschijnen. Echt! Ze gebruiken een green screen om op het witte doek te komen. Live!

Pim Muda (Ashton Brothers) en Hanneke Drenth (Dames Voor Na Vieren, Tis hier geen hotel) spelen twee hotelpiraten. Een stel dat elke nacht ergens incheckt en elke ochtend zonder te betalen weer vertrekt. Als hij ermee wil stoppen en zij niet, zorgt dit voor grote spanningen. Langzaam wordt duidelijk, dat een van de twee de laatste hotelkamer niet levend zal verlaten…

De twee gerenommeerde theatermakers stappen in een moordend tempo in en uit de film. Ze trakteren het publiek op cabaret, comedy, slapstick, goochelen en hilarische sketches. En dat alles uiterst geraffineerd verpakt in een vette thriller.

Green Mirror Hotels is een unieke theaterbeleving. Een baanbrekende ode aan de verbeelding. Want het is theater. En het is film. Het is allebei tegelijk. En dat is nooit eerder vertoond!

PERSBERICHT
Leiden, 15 maart 2024

Unieke voorstelling: theater en film in één

Green Mirror Hotels is een unieke voorstelling waarin acteurs Pim Muda (Asthon Brothers) en Hanneke Drenth (Dames voor na Vieren, Spijkers met Koppen), voor de ogen van het publiek, in realtime in een speelfilm verschijnen. Niet eerder werd er een voorstelling gemaakt waarin de spelers door middel van een green screen live in en uit de film stappen.

Pim en Hanneke spelen in deze komische thriller twee hotelpiraten: een stel dat elke nacht in een hotel slaapt en elke ochtend weer vertrekt zonder te betalen. Als hij ermee wil stoppen en zij niet, zorgt dit voor grote spanningen. Langzaam wordt duidelijk dat een van de twee de laatste hotelkamer niet levend zal verlaten.

Idee en tekst is van John Schleipen. Regie is in handen van Bruun Kuijt. Green Mirror Hotels is van september tot en met december 2024 in alle theaters in Nederland te zien. De première vindt plaats op donderdag 31 oktober 2024 in de Stadsschouwburg van Haarlem. De soundtrack wordt verzorgd door de Marcel Fisser Band (Beste zangers) met medewerking van zangeres Fay Claassen.