Theater De Stoep Theater van het jaar 2023!

ma 29 januari 2024

Wij zijn heel trots om u te mogen laten weten dat wij ons Theater van het Jaar 2023 mogen noemen!

Sinds 2010 reikt de VVTP de Theater van het Jaarprijs uit. De VVTP Theaterprijs wordt uitgereikt na een uitgebreide (blinde) stemprocedure. De producenten van de VVTP vragen hun verschillende afdelingen de theaters op verschillende punten te beoordelen aan de hand van een aantal vragenlijsten. De scores worden opgeteld en gewogen door de directie, die geen stembevoegdheid heeft. Tot aan de uitreiking is de uitslag niet bekend bij de leden.

De beoordeling gaat over een vijftal gebieden: Marketing en Promotie (denk aan de campagne, eigen initiatieven en implementatie van aangeleverde ideeën, de website, gebruik van social media, brochure, kennis van publiek), Ondernemerschap (exploitatie, actuele visie op ontwikkelingen in de markt, betrouwbaarheid, kwaliteit programma), Samenwerking (klantvriendelijkheid, transparantie, oplossingsgerichtheid, nauwkeurigheid borderellen, acceptabele toeslagen, toepassing nieuwe technieken), Bereikbaarheid (faciliteiten, ontvangst, gastvrijheid, artiestenfoyer, bezoekersontvangst) en Techniek (kwaliteit apparatuur, faciliteiten, kundigheid personeel, oplossingsgerichtheid). Voor alle gebieden geldt dat de ontwikkeling van het theater het afgelopen jaar wordt meegewogen.

In onze categorie, grote theaters, waren de volgende theaters genomineerd: Oude Luxor Theater Rotterdam, DeLaMar Amsterdam, Chassé Theater Breda, Schouwburg Amstelveen, Theater De Veste Delft, De Kom Nieuwegein en Theater de Stoep. 

Theater de Stoep is al meerdere keren genomineerd en mocht deze prijs in 2018 ook al eens in ontvangst nemen en binnenkort mogen we de stoel dus weer ontvangen in Spijkenisse!

 

 

JURYRAPPORT

Het theater dat zich dit jaar de winnaar van de VVTP Theaterprijs 2023 in de categorie Grote Theaters (>400 stoelen) mag noemen, wordt omschreven als enorm gastvrij. Het personeel is vriendelijk en zeer betrokken.

Je voelt je als artiest en crew maar ook als publiek zeer welkom in dit theater. De directie is altijd aanwezig, is erg betrokken en durft ook risico's te nemen. Ze hebben een helder beeld van de markt, zijn enthousiast en zien altijd nieuwe kansen. Ook in coronatijd dacht dit theater mee en speelde het in op de nieuwe situatie.

De techniek bestaat uit een goede gemotiveerde staf die weet wat er moet gebeuren. Ze stoppen niet voordat de laatste problemen zijn opgelost.

Marketing wordt hier op een actieve en professionele manier uitgevoerd. Er is veel aandacht voor voorstellingen die het nodig hebben. Marketingstrategieën hebben hier écht effect en dat zie je ook terug in het creatieve social mediakanaal. Dit theater kent haar publiek en weet het te bereiken.

De borderellen worden correct opgesteld en snel verstuurd.

Het theater is goed bereikbaar, heeft goede parkeergelegenheid en de faciliteiten in de horeca zijn goed. De artiestenfoyer is ruim en van alle gemakken voorzien.

De persoonlijke relatie die de directeur onderhoudt met de producent, bezoeker en gemeente heeft een groot positief effect op de resultaten van dit theater. Ook als de voorstelling er eenmaal staat, kun je op zijn inzet rekenen.

Kortom, de samenwerking met het theater is altijd goed, de contactpersonen zijn vrijwel altijd bereikbaar, denken mee en denken in oplossingen. Het theater is een betrouwbare partner, houdt zich goed aan de gemaakte afspraken, is vooruitstrevend, transparant en duidelijk.

De VVTP Theaterprijs 2023 in de categorie Grote Theaters is toegekend aan:

Theater De Stoep, Spijkenisse