Kerstconcert Quink Vocaal Ensemble

Carols around the World

vr 13 dec 2024 20:00

Bestel


Dit concert is ook te reserveren in onze Serie Klassiek in Simonshaven. Bekijk hier alle informatie over onze voordelige series!

 

Het Quink Vocaal Ensemble zal een divers programma verzorgen met Gregoriaanse gezangen en Spaanse, Engelse en Nederlandse kerstliederen. Quink heeft zich in de afgelopen decennia ontwikkeld tot een uniek ensemble van internationale allure. De groep, bestaande uit vier professionele zangers, mag gerekend worden tot één van de allerbeste a cappella ensembles ter wereld. Het ruime repertoire omvat werken van de vroege renaissance tot en met muziek van de 21e eeuw.

De veelzijdige musici van het ensemble hebben zich tot doel gesteld de muziek uit de verschillende stijlperioden zo authentiek mogelijk uit te voeren. Samenwerking met de pianisten Leo van Doeselaar en Wyneke Jordans resulteerde in het uitbrengen van een cd met Rossini’s Petite Messe Solennelle. Quink trad, naast vele concerten in Europa, zeer succesvol op tijdens festivals in Azië, Amerika, Canada en het Midden-Oosten. Uiteraard is de groep ook regelmatig te horen op vele podia in West-Europa.

Dit concert vindt plaats in het witte kerkje van Simonshaven. De sfeer van dit kerkje draagt bij aan de beleving van het concert.