Paradox Jazz Orchestra

Legacy: Remembering the Skymasters

zo 27 okt 2024 15:00

Bestel


Dit concert is ook te reserveren in onze Serie Jazz Grote Zaal. Bekijk hier alle informatie over onze voordelige series!


Teus Nobel en Jasper Staps hebben in 2019 samen met het Paradox Jazz Orchestra opgericht met als doel bijzondere en tijdloze jazzcomposities van met name Nederlandse componisten opnieuw uit te voeren en op te nemen. De projecten hebben betrekking op oude en nieuwe jazzmuziek uit Nederland. Het orkest bestaat uit topmusici die afkomstig zijn uit heel Nederland en België en die hun sporen hebben verdiend in onder meer het Brussels Jazz Orchestra, Metropole Orkest en Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Het in 1946 door de AVRO opgerichte jazzorkest The Skymasters was aanvankelijk wekelijks twee tot drie keer op de radio te horen met swingende bigbandmuziek én prima zangnummers. The Skymasters werden met name bekend en populair door hun optredens in het AVRO radioprogramma Swingtime, dat live te horen was vanuit Jazz Café Nick Vollebregt te Laren en gepresenteerd werd door Pim Jacobs.

Jasper Staps,: ‘Er duiken steeds weer, bijna wekelijks, fantastische composities en arrangementen op uit de archieven van de Nederlandse Publieke Omroep. Deze stukken hebben tientallen jaren het daglicht niet meer gezien. We halen ze uit de vergetelheid en laten ze weer klinken voor echte jazzliefhebbers.”