Stoep Jazz Presenteert: Marcela Hendriks en Rein de Graaff Trio

zo 23 mrt 2025 15:00

Bestel


Dit concert is ook te reserveren in onze Serie Jazz Kleine Zaal. Bekijk hier alle informatie over onze voordelige series!


Het komt niet vaak voor dat een nieuwe zangeres opstaat die onversneden jazz standards zingt. In een tijd waar vrije expressie in vocalistenland inmiddels de norm lijkt geworden, is het een verademing om het rijke jazzgeluid van de uit Groningen afkomstige en in Bogota geboren Marcela Hendriks te horen. Een actieve dame, die in deze uithoek ook nog met flair haar Zangstudio Noord runt. Ze studeerde aan het Prins Claus Conservatorium en heeft al twintig jaar ervaring in les geven. Naast jazz zingt ze ook graag Braziliaans repertoire. Marcela Hendriks heeft een aanstekelijke stem en slaagt er als geen ander in om nieuw leven te blazen in het aloude Great American Songbook.

Onlangs verscheen op Timeless Records haar eerste album, dat juichende recensies kreeg: “Marcela Sings is een geweldig debuut van een jazz-zangeres die ten onrechte tot op heden onder de radar gebleven is, een echte verademing in deze tijd waarin menigeen zich een ‘beste zanger’ waant: zullen we haar ‘het wonder uit het hoge Noorden’ noemen?” (Jazzenzo)