Stoep Jazz Presenteert: Lucas Santana Quintet

zo 20 apr 2025 15:00

Bestel


Dit concert is ook te reserveren in onze Serie Jazz Kleine Zaal. Bekijk hier alle informatie over onze voordelige series!


Lucas Santana Quintet is de band rondom de furore makende jonge Braziliaanse saxofonist en componist. In zijn ensemble presenteert Lucas zijn kijk op jazz, blues, soul en Braziliaanse muziek. Het quintet bracht eerder al twee albums uit: ‘Reflections’ (2021) en ‘Ambivalence’ (2022). Beiden werden met veel enthousiasme ontvangen door de nationale en internationale pers. Met roots uit verschillende muzikale tradities brengen Lucas en zijn quintet een breed palet aan stijlen en kleuren. In hun muziek schemert de cultuur uit Lucas zijn geboorteland Brazilië in combinatie met onvervalste hard bop. Samen met zijn vier bandleden gaat de leider op zoek naar paden tussen fantasie, durf, technische vaardigheden en ware passie. Santana speelde op plekken als het Bimhuis, Lantaren Venster en TivoliVredenburg en verkreeg daarmee zijn plek in de Nederlandse jazzscene. Daarnaast viel hij in de prijzen bij de Latin Grammy Cultural Foundation 2016, Jazz Contest Bucharest 201 en Keep an Eye The Records 2020. Ook won hij de Downbeat Magazine Student Award 2021.

Lucas deelde het podium met helden als Miguel Zenón, Dick Oatts, Hermeto Pascoal en Seamus Blake. Daarnaast speelde hij onder meer met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, the Four Tops & Temptations en werd hij als solist uitgelicht in de Metropole Studio Sessions ‘World Tour – Brazil’.