Julija Hartig & Francien Schatborn

'Mozart, Sibelius, Wieniawski, Martinu & Hartig'

vr 21 mrt 2025 20:00

Verkoop inactief


Dit concert is ook te reserveren in onze Serie Klassiek in Simonshaven. Bekijk hier alle informatie over onze voordelige series!


Julija Hartig en Francien Schatborn spelen al jaren met veel plezier samen in talloze bezettingen, zoals het Radio Filharmonisch Orkest, het Roctet en diverse kamermuziekensembles. Het meest bijzonder is hun duo-ensemble voor viool en altviool.  Julija Hartig werd in Joegoslavië geboren en kreeg haar eerste vioollessen op vijfjarige leeftijd. Als jong talent won ze al diverse prijzen. Ze studeerde viool aan de Academie van de Kunsten in Novi Sad (Joegoslavië). Sinds 1994 woont ze in Nederland, waar ze studeerde aan het Rotterdams Conservatorium bij Ilya Grubert en aan het Utrechts Conservatorium bij K. Wataya. Julija soleert regelmatig met verschillende orkesten, zoals de Radio Kamer Filharmonie, het Radio Symfonie Orkest van Belgrado en de St. Georges Strings. Francien Schatborn studeerde altviool bij Jürgen Kussmaul aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij in 1995 cum laude afstudeerde. In 1994 ontving zij de Vriendenkrans van het Koninklijk Concertgebouw samen met pianiste Jeannette Koekkoek. Francien Schatborn is sinds 1995 eerste solo-altist van het Radio Filharmonisch Orkest en lid van meerdere kamermuziekensembles.

Dit concert vindt plaats in het witte kerkje van Simonshaven. De sfeer van dit kerkje draagt bij aan de beleving van het concert.