Joost Willemze Harp Solo

Souvenir d'Italie

vr 17 jan 2025 20:00

Bestel


Dit concert is ook te reserveren in onze Serie Klassiek in Simonshaven. Bekijk hier alle informatie over onze voordelige series!


Joost Willemze (1996) is een van de grootste Nederlandse harptalenten. Op 16-jarige leeftijd won hij de eerste prijs tijdens de finale van het Prinses Christina Concours. In 2017 won hij het internationale harpconcours in Porto en in 2018 het Italiaanse concours Suoni d’Arpa.  Willemze is een echt multitalent. Naast zijn conservatoriumstudie behaalde hij ook twee bachelors aan de Universiteit van Leiden. Met harp spelen begon hij op zijn zevende en al een paar jaar later werd hij toegelaten tot de Academie Muzikaal Talent. In september 2021 behaalde hij aan het Conservatorium van Amsterdam zijn masterdiploma met een uitmuntende beoordeling. In de tussentijd was hij prijswinnaar op concoursen in Portugal, Wales, Zuid-Korea en New York. In april 2022 bracht hij voor AVROTROS Klassiek zijn eerste album uit met werken van grote Franse harpisten uit de eerste helft van de 20ste eeuw. In Simonshaven zal hij repertoire uitvoeren van Bach, Rota, Mascagni, Alvars, Casella en Godefroid.

Dit concert vindt plaats in het witte kerkje van Simonshaven. De sfeer van dit kerkje draagt bij aan de beleving van het concert.