Chris Grem

Had ik maar iemand om van te houden (Ode aan de smartlap)

do 6 mrt 2025 20:30

Bestel

Waarom is het toch zo heerlijk om met zijn allen te zingen dat je je eenzaam en verlaten voelt? Waarom zijn smartlappen zo bevrijdend, troostend en verbindend? Chris gaat samen met zijn publiek op zoek naar het antwoord. Gedeelde smart is halve smart!

Chris Grem, bekend van het Groot Niet te Vermijden, is telkens weer ontroerd door de enorme vreugde en saamhorigheid waartoe trieste tranentrekkers kunnen leiden.

Hij nodigt het publiek dan ook uit om zich, samen met hem, over te geven aan de kracht van de smartlap en zich volledig in te leven in het levensleed dat al die geweldige artiesten bezingen in hun levensliederen.

Bovendien krijgt het publiek een masterclass in de techniek van het smartlappenzingen. Want hoe doe je dat ? De snik, de glijer, het overdreven levensliedvibrato ? En wat is er voor nodig om echt vanuit je hart te zingen ? Nou, om te beginnen, een kloppend hart.

Waarschuwing: Dit meezingfeest kan een emotiekanaalontstopper van jewelste zijn. Oftewel, neem je zakdoek mee en laat die traantjes maar komen. Haak in, leef je in, laat je gaan en zing mee met al die klassieke parels van smartlappen, levensliederen en tranentrekkers zoals: Ik voel me zo verdomd alleen, je loog tegen mij, huilen is voor jou te laat, ik verscheurde je foto, laat me alleen en zeg maar niets meer.