Theater de Stoep breidt uit!

Theater De Stoep breidt uit: 115 nieuwe stoelen voor een nog betere theaterervaring!

Met trots kondigt theater De Stoep aan dat er een concreet voornemen is om de grote zaal uit te breiden met 115 stoelen, wat de totale capaciteit brengt op maar liefst 765 stoelen. De werkzaamheden staan gepland voor de zomer van 2025, met de heropening van de grote zaal medio oktober 2025.

De beslissing om de capaciteit uit te breiden is ingegeven door de hoge bezettingsgraad van het theater, de enorme groei in bezoekersaantallen en het aantal uitverkochte voorstellingen, wat resulteert in lange wachtlijsten. Verder wil het theater met deze uitbreiding nog beter inspelen op de vraag naar grotere producties die meer stoelcapaciteit vereisen en die qua technische capaciteiten van het theater ook prima in Spijkenisse gespeeld kunnen worden.

“Na 10 jaar de nieuwe Stoep zijn we trots op wat we hebben bereikt,” zegt directeur Rob van Wijk . “Wij kijken vol vertrouwen naar de toekomst en willen ook graag een toonaangevende plek blijven in de Nederlandse theaterwereld. Met deze uitbreiding wordt niet alleen ingespeeld op de groeiende vraag, maar wordt ook de basis gelegd voor een nog rijker en fraaier aanbod aan voorstellingen in de komende jaren.

We willen blijven behoren tot de beste theaters van Nederland, niet alleen qua programma, maar ook in sfeer en gastvrijheid, zowel voor als achter de schermen. Ik ben er bijzonder trots op dat het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Nissewaard, gesteund door de gemeenteraad, positief heeft gereageerd op onze plannen en daarmee blijk geeft van veel vertrouwen in het theater en opnieuw de bereidheid toont om te blijven investeren in cultuur.”

We kijken vol vertrouwen uit naar de realisatie van deze verbouwing. Samen zetten we de volgende stap naar een nog betere theaterervaring. Blijf ons volgen en beleef de magie van De Stoep in een vernieuwde setting via onze website www.theaterdestoep.nl.


impressie Grote Zaal na verbouwing
impressie foyer De Stoep na de verbouwing

Nieuwsbrief inschrijven

Ontvang updates over de programmering, tips en aanbiedingen bij Theater de Stoep

Maandag t/m vrijdag: 13.30 – 17.00 uur (telefonisch van 14.30 – 17.00 uur)

Zaterdag: 14.00 – 17.00 uur
En een uur voor aanvang van een voorstelling.

Maandag t/m vrijdag: 13.30 – 17.00 uur



Theater de Stoep 

Theaterplein 1 

3201 DH Spijkenisse

Manager Horeca en Commerciële Zaken:

© 2024 Theater de Stoep

Betalen is mogelijk met de volgende diensten:
Ideal
Mastercard
Visa
Podium Cadeaukaart
Theater de Stoep is theater van het jaar 2023