Zondagmiddagevent

LineDance Event met Time2Linedance

zo 21 apr 2024 15:00

Bestel

De zondagmiddagevents van afgelopen seizoen waren een groot succes! Dat vraagt om een vervolg. 


Wij van Time2linedance-T2LD gaan jullie op onze manier kennis laten maken met de Line Dance. We gaan er met z'n allen een onvergetelijke middag van maken.

Dj Jor zal deze middag voorzien van de geweldige muziek die bij de Line Dance wordt gebruikt. U krijgt van Joran en Erica met onze Line Dancers verschillende workshops, een demonstratie en veel gezelligheid. Tussen de workshops door is vrij dansen mogelijk, aanvragen van muziek staat vrij, dus maken we er een onvergetelijke middag van. 

Wat is Line Dance?
Line Dance is een dansvorm die uit Amerika is overgekomen. Bij Line Dance wordt er in lijnen/rijen gedanst, zo wordt het één geheel. Ook worden er dezelfde bewegingen en op dezelfde maat gedanst. Wat ook kenbaar is voor Line Dance is dat er een basis gedanst wordt van bijvoorbeeld totaal 32 tellen (4 keer 8 tellen) en deze achter elkaar herhaald wordt. Line Dance wordt op verschillende niveaus gedanst. Dit ligt aan de moeilijkheid van de dans. Dit zijn de verschillende niveaus: social, newcomer, novice, intermediate, advanced en megastar, Superstar, All Star.

In het begin werd Line Dance alleen op countrymuziek gedanst. Tegenwoordig kun je Line Dance op verschillende stijlen muziek beoefenen, zoals pop, rock, salsa, iers enzovoort. De Line Dancers dansen steeds vaker op top 40 muziek en er zijn ook al linken met de streetdance & hiphop, wat eigenlijk ook vormen van Line Dance zijn. Het hakken-tenen wordt een beetje naar de achtergrond verdrongen. De cowboykleding en countrymuziek zijn niet langer een vereiste en de duimen hoeven niet meer achter de buckle. Er mag met het hele lichaam bewogen worden in plaats van het 'over de vloer harken zonder het bovenlichaam te veel te bewegen' zoals het ooit is begonnen.

Ook worden er jaarlijks verschillende Line Dance wedstrijden gehouden. Deze wedstrijden worden regionaal, landelijk en internationaal gehouden. Bij deze wedstrijden kun je deelnemen als: team, partner, couple, choreografie of individuele linedancer. Onze eigen Joran van der Noll is Nederlands, Duits, Belgisch, Deens Kampioen Line Dance in zijn categorie.

We Dance Together. We Grow Together.
Ditch Your Phone. Start Dancing.
It's Time2linedance - T2LD

Doe mee en laat je verrassen!!! 

Entree € 7,50

 

De theaterdeuren openen om 15.00 uur. Event duurt tot +/- 17.00 uur (tijden zijn een indicatie en kunnen afwijken)

 

Zondagmiddagevents 2023/2024

29 oktober - Swingende Salsa Sunday
17 december - Irish Christmas
18 februari - Marja's Spetterende Bingo Show
21 april - LineDance event
26 mei - Pubquiz