YOU'RE THE TOP

Paul Groot, Marjolein Keuning, Marcel Jonker e.a.

do 1 maart 2018 20:15

Bestel

Het verborgen leven van de legendarische songwriter Cole Porter. Cole Porter combineerde zijn buitengewone talent met een zeer opvallende levensstijl en leidde een dubbelleven. Hij kon niet zichzelf zijn in het openbaar. Ondertussen schreef hij wereldberoemde songs als ‘I’ve Got You Under My Skin’, ‘Night And Day’, ‘Ev’ry Time We Say Goodbye’ en de musicals ‘Anything Goes’, ‘High Society’ en ‘Kiss Me, Kate’. Terwijl zijn succes een ongekende hoogte bereikte, groeide zijn eenzaamheid. In ‘You’re the top’ zien we Cole Porter in zijn laatste levensfase. Hij verblijft in zijn buitenhuis in Buxton Hill, waar hij elk weekend gasten uitnodigt om hem gezelschap te houden. Maar vanavond loopt alles anders dan anders: er zijn geen gasten. Paul Groot speelt de rol van Cole Porter,  Linda Porter door Marjolein Keuning, Monty Woolley door Marcel Jonker e.a., met live orkest. ‘You´re The Top’ schetst een wervelend beeld van zijn levensverhaal en zijn muziek.

Artikel AD

Enkele quotes uit de recensies na de premiere:

"Hij (Paul Groot) is een genot om naar te kijken en luisteren, met precies de goeie tongue-in-cheek flair." - Musicalworld ***

"Grote verrassing van de avond is Jochem Smit als Bobby, de jonge butler van Porter. Afgestudeerd in 2016 aan Codarts, blijkt een groot talent. Sterke vocalen en ontroerend spel." 

"Smooth, sassy & sexy omschrijft het hele ensemble." - Theaterparadijs ****

"Paul Groot excelleert als Cole Porter" - NRC ****

"Marjolein Keuning, weet een zeer overtuigende Linda Porter neer te zetten. Ook zij neemt je van het begin tot eind mee met de emotionele rollercoaster van haar personage." 

"Marcel (Jonker) heeft een geweldige mimiek die hij in deze show maar wat graag aan ons laten zien. ... Helemaal als hij gaat zingen, want wat een talent heeft die man." 

"De muziek van deze voorstelling is bruisend, swingend en je zou het liefst mee willen gaan dansen." Musicaljournaal ****

www.yourethetop.nl