Yentl en de Boer

Lacrimosa

wo 17 maart 2021 20:15

Bestel

In verband met de zwangerschap van zowel Yentl Schieman en Christine de Boer is de tournee van 'Lacrimosa' in zijn geheel omgeboekt naar seizoen 2020-2021.

De voorstelling in De Stoep is verplaatst naar 17 maart 2021. Bezoekers ontvangen bericht!

Nee, dat klinkt niet vrolijk nee. Lacrimosa. Het betekent zoiets als ‘diepbedroefd’. Of ‘tot tranen geroerd’. Absoluut een in-en-in trieste titel. Treurigheid, eenzaamheid, onzekerheid. Bah zeg. Maar ja, zonder tranen geen leven. Luidkeels zingend over straat gaan, bestaat niet zonder de schorre keel van de volgende dag. Je kunt niet als een Tarzan door de jungle slingeren zonder er een oksel vol bloedzuigers aan over te houden.

De derde voorstelling van Yentl en de Boer is een ode aan de treurige kanten van ons mens-zijn. Toch kunnen de zakdoeken thuisblijven: de leukste liedjesmakers van Nederland maken er een groot feest van. Muzikaal gaan ze verder, hun teksten zijn nog raker, en de sketches nog grappiger. Wat dat betreft had een vrolijker titel niet misstaan. Maar ja, soms is het niet anders.

Je kunt Yentl Schieman en Christine de Boer kennen van hun muzikale bijdrage aan RTL Late Night en Opium TV. Het cabaretduo ontving de prestigieuze Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied (Ik heb een man gekend), werd genomineerd voor de Neerlands Hoop (de prijs voor de meest belovende theater­makers met het grootste toekomst­perspectief) en sleepte dit jaar hun tweede nominatie binnen voor de Annie M.G. Schmidtprijs met het nummer Stop de Tijd. Pers en publiek prijzen hun kraakheldere samenzang, sterke teksten en bizarre fantasie. Afgelopen seizoen kregen ze louter lovende recensies voor hun concertreeks Yentl en de Boer in Concert en hun tweede cabaretprogramma Magie.

De pers over Magie:

‘…een show die het onmiskenbare authentieke talent van Yentl en De Boer vet onderstreept’ - AD ★★★★
‘uitstekende balans tussen grappig en vertederend’ - NRC ★★★★
‘Met Magie zet het duo Yentl en De Boer zichzelf definitief op de kaart’ - Telegraaf ★★★★
‘Spatzuivere harmonieën (…) onwrikbare tweestemmigheid’Dagblad van het Noorden ★★★★★
‘Geestig en lekker vilein’ - Parool