Yentl en de Boer

De Kampvuursessies

di 21 dec 2021 20:15

Bestel

"Kom lekker binnen, we steken een fikkie aan en gaan muziek maken! We kunnen niet wachten om onze mooiste en grappigste nummers weer voor jullie te spelen, en om onze nieuwe liedjes voor het eerst te laten horen. Met twee fantastische muzikanten, een heleboel instrumenten en een stapel hout komen we jullie kant op. Een kampvuurtje, binnen. Nep he? Want jongens, het blijft gewoon theater. En anders gaat het brandalarm…. Moet iedereen naar buiten… Wordt het afgelast… Moeten we een nieuwe datum prikken…. Is gewoon gedoe. Een nep-vuur dus." 

Na een jaar van schrijven tijdens kantooruren, te uitgebreide lunches en lange avonden op de bank zijn Yentl en Christine meer dan ooit toe aan optreden. Tussen de lockdowns door speelden ze al een paar keer 'De Kampvuursessies' en kregen ze lovende recensies én de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied. Deze prijs wonnen ze eerder al eens voor 'Ik heb een man gekend', dit keer won 'Het is begonnen'. Pers en publiek prijzen hun kraakheldere samenzang, sterke teksten en bizarre fantasie.

Pers over 'De Kampvuursessies':

★★★★ "De sfeer tijdens 'De kampvuursessies' in Carré was uitstekend." — Volkskrant

★★★★ "… heeft hun muziek een troostrijke werking op de luisteraar, die zich maar al te graag even komt warmen aan dit intieme kampvuur." - Volkskrant

"Als Yentl en de Boer een liedjesprogramma spelen, zit je gebakken." - Theaterkrant

 

 

Leuk nieuws over Yentl en de Boer! Ze hebben een eigen serie gemaakt die vanaf september op de NPO te zien is, genaamd (hoe kan het ook anders) Yentl en de Boer de Serie.

De serie bestaat uit een mix van het beste materiaal uit hun theatervoorstellingen en speciaal voor het televisie­programma geschreven gloednieuwe sketches en liedjes.

Yentl en de Boer de Serie is vanaf 5 september vier zondagen om 22.40 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.

Yentl en De Boer waren te gast bij De 3 sterren camping van Nick, Simon en Kees Tol. Een leuk stukje uit de uitzending hieronder. 

Yentl en Christine hebben aan Nick & Simon en de andere gasten gevraagd of ze een couplet wilden schrijven bij hun nummer Ik heb een man gekend (waar ze de Annie MG Schmidtprijs mee hebben gewonnen).

Zie hier het eindresultaat:

en Aanraking: