A.S.O. PRODUCTIONS

WOLK

ma 21 januari 2019 20:00

Bestel


WOLK is een theatervoorstelling over Eva die na de geboorte van haar kindje in een postpartum depressie belandt. Eva is moeder geworden van een mooie baby, maar de roze wolk is nergens te bekennen. In WOLK zien we de strijd van Eva tegen de ziekte en haar zoektocht naar de juiste hulpverlening. Niets in haar leven is nog zeker behalve één ding: Ze móet en zal beter worden.

“ Ik loop met haar de trap op terwijl het zwarte beest me van binnen langzaam opvreet.
Tranen rollen over mijn wangen als ik haar een verhaaltje voorlees. Ik kan nauwelijks nog lezen
maar ik pers het eruit zoals ik haar eruit heb geperst.
Alles doet pijn en ik voel me schuldig.
Ik leg haar in haar bedje, zoen haar met mijn zoute lippen
en fluister in haar oortje dat ik echt wel van haar houd.
Met haar kleine handjes zoekt ze mijn hand. Ik kijk haar aan en ze houdt me stevig vast met
haar twee kleine prachtige vuistjes. Ze laat me niet meer los en blijft me aankijken.
Ik verbijt mijn tranen en vind dat ik net zo sterk moet zijn als zij.
Ik beantwoord haar blik:
‘Ja liefje, voor jou blijf ik vechten,
ik laat je niet los.“

Aanvullende informatie

In december 2017 heeft het kabinet toegezegd dat pas bevallen vrouwen voortaan gescreend zullen worden op postpartum depressie (ook wel postnatale depressie genoemd) en dat er meer aandacht besteed zal worden aan PPD in opleidingen van bv. verloskundigen en jeugdartsen. Tevens komt er een publiekscampagne om het onderwerp onder de aandacht te brengen en uit de taboesfeer te halen. Op 14 juni 2018 is er een landelijke campagne van start gegaan om Postpartum depressie (PPD) bespreekbaar te maken.

A.S.O. Productions werkt mee aan het doorbreken van dit taboe en brengt in samenwerking met VGZ daarom theatervoorstelling WOLK. Een theatervoorstelling met dans, tekst en muziek over postpartum depressie. De voorstelling is voor zorgverleners (verloskundigen, huisartsen, verpleegkundigen, zorginstellingen e.d.) en iedereen die zich verbonden voelt met en/of geïnteresseerd is in dit thema. De voorstelling komt in de reguliere verkoop maar het is ook mogelijk om deze voorstelling als groep of organisatie van bijvoorbeeld een zorginstelling af te kopen.
Tevens krijgt u voor nascholing algemeen obstetrie & gynaecologie 3 accreditatiepunten voor het bijwonen van dit avond programma. De voorstelling inclusief nagesprek duurt van 20.00 uur tot ca 22.00 uur

Na de voorstelling is er een nagesprek met een gespreksleider zodat er gesproken kan worden over het ziektebeeld, de diagnose en hulpverlening. Op deze manier hopen we dat er opnieuw aandacht komt voor deze ziekte, zodat vrouwen in de toekomst sneller en effectiever geholpen worden.

 

 

https://www.theaterwolk.nl/