THEATER ROTTERDAM

WOEF SIDE STORY (8+)

wo 21 februari 2018 19:00

Bestel

‘Woef Side Story’ is een hilarische en ontroerende Romeo en Julia voor honden.

‘Woef Side Story’ speelt zich af in de wonderlijke wereld van dogshows, hondenkapsalons en uitlaatstroken. De stoere straathond Toto en de bloedmooie rashond Marina zijn stapelverliefd op elkaar. Maar hun liefde mag niet bestaan in een wereld waarin iedereen in (honden)hokjes is ingedeeld en elk trapveldje moet worden opgeschoond. Er wordt nogal wat afgegromd in ‘Woef Side Story’: zwerfhonden en sjieke viervoeters vliegen elkaar voortdurend in de haren. Maar het gedrag van de baasjes is eigenlijk al net zo bij de beesten af. Zo wil mevrouw Schoonbroek een nette uitlaatplaats voor haar deur, tot ergernis van haar slonzige buurman Bob. En dan is er ook nog de valse dokter Prick met zijn gevaarlijke verdovingsspuit… Zal de liefde tussen Toto en Marina sterker zijn dan al het geblaf om hen heen? Na ‘De Gelaarsde Poes’, ‘De Zere Neus van Bergerac’ en ‘Lang en Gelukkig’ brengt regisseur Pieter Kramer ‘Woef Side Story’ terug in de theaters. De musical won in 2013 maar liefst vijf Musical Awards, waaronder die voor beste kleine musical en beste mannelijke hoofdrol. Ook won het de Z@PP Theaterprijs in 2013 als beste jeugdvoorstelling van het seizoen.

Met: Sylvia Poorta, Dick van den Toorn, Steyn de Leeuwe, Martin Snip, Kim van Zeben, Marius Mensink, Desi van Doeveren en Laus Steenbeeke.
Tekst:Don Duyns, Arjan Ederveen
Liedteksten: Alex Klaassen

Kleurplaat

Eindtijd: +/- 21.40 uur (incl. pauze)

Na de première eind december krijgt deze voorstelling unaniem 4 sterren. Mis het niet!

 

"Kleurrijke familieversie van West Side Story" 4 sterren - Theaterkrant.nl

 

"Een vrolijke beestenbende" 4 sterren - Telegraaf

Een aanstekelijke beestenbende waar je, ondanks een piepklein traantje, gegarandeerd vrolijk vandaan komt.

 

"Rake keuzes in hondenmusical" 4 sterren - AD

Alles in Woef Side Story is raak gekozen: de acteurs die 'hun' hond tot leven wekken, het decor, het taalgebruik ('Ik moet je onder vier ogen blaffen...'), een heuse sterfscene en de entr'actes van de drie muzikale vlooien To, Jo en Ko.