Wijktheater Spijkenisse Zuid-West

B(L)IJ-BLIJVEN

do 23 mei 2019 20:00

Bestel

vr 24 mei 2019 20:00

Bestel

Over moeten, presteren, druk, excelleren en perfectie.

Het wijktheater Spijkenisse Zuid-West heeft ook dit seizoen weer gekozen voor een maatschappelijk betrokken thema, namelijk de prestatie maatschappij.

De signatuur van de makers is een voorstelling op basis van improvisatie. Er is niets behalve het zelf gekozen thema. Vanuit dit thema wordt verteld, verzonnen en gezocht om zo een beeld van de situatie te krijgen. Op de repetitievloer ontstaan dan verschillende scènes en naar aanleiding daarvan krijgt het script vorm. Het eindresultaat is een vlotte en herkenbare theatervoorstelling voor en door inwoners.

Het wijktheater wordt ondersteund door het Centrum voor de Kunsten Spijkenisse, het Wijk Uitvoerings Plan Zuid-West, de gemeente Nissewaard, de Stichting Welzijn Ouderen en crowdfunding.  

 

Geef theater
De reguliere kaarten voor deze voorstelling kosten € 5,-. Het is echter ook mogelijk om een kaartje te kopen voor € 10,-. Met dit zogenaamde 'geef theater' kaartje wordt voor ieder gekocht plaatsbewijs op zorgvuldige wijze een plaats op de tribune weggegeven aan iemand die zelf geen kaartje kan betalen. Bovendien gaat de opbrengst naar de financiering van een nieuwe wijktheatervoorstelling in 2020.

Spel:

Dick van der Klugt, Marianne Mohuddy - van Schaik, Francis van der Hoeven – Klop, Mirjam Baas, Marja Kerkum, Jan Frans Sinke, Kirby de Regt, Mariska Strijbis- Janssen

Muziek:

Jan van Bommel, Remco Lagendijk, Guno Plet

Dans:

Dansgroep Centrum voor de Kunsten onder leiding van Donna Braber

Regie assistentie:

Marcel van Soolen, Kathleen Bosch

Regie:

Iris Buter