Waylon

My Heroes Have Always Been Cowboys

vr 17 september 2021 20:15

Bestel

Verplaatste voorstelling. Verkoop al actief.

Wegens succes is zijn theatertour verlengd en komt Waylon nog een keer naar De Stoep dit seizoen!

Waylon is vanaf 20 september 2019 het theater in gegaan en was 28 september al te zien in De Stoep. Begeleid door een zevenkoppige band brengt hij onder de titel My Heroes Have Always Been Cowboys een twee maal een uur durend theaterconcert over zijn jeugd, het jaar bij Waylon Jennings en de rouw na zijn dood, die leidde naar een zwerversbestaan. Na de pauze blikt Waylon terug op zijn nieuwe start bij Holland’s Got Talent, terug naar de roots met Common Linnets en uiteindelijk de rust van het nieuwe vaderschap.

My Heroes Have Always Been Cowboys is gestart in De Nieuwe Kolk in Assen en zou eindigen op 21 maart 2020 in Theater de Vest in Alkmaar. Na groot succes van de eerste maanden heeft de artiest besloten om zijn theater tour te verlengen met 16 shows. De Kaartverkoop start op 1 januari 2020 om 12 uur in de middag. Tussendoor is Waylon te zien in onder meer in Limburg Theater aan de Vrijthof, Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, Muziek Gebouw in Eindhoven en de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Waylon kijkt terug op zijn persoonlijke, muzikale verhaal, dat voor hem op 8-jarige leeftijd begon. Toen mocht hij, omdat de oppas ziek was, met zijn ouders mee naar een country-avond en ook een klein stukje mee drummen. Dat was het begin van een muzikale reis die Waylon in ruim 40 theaters ten gehore gaat brengen.

“Op het podium speelde de West Virginian Railroad Band en ik mocht eventjes mee drummen. Na afloop kreeg ik een CD in handen en de mededeling dat als ik één liedje volledig kon drummen, ik drie weken later weer het podium op mocht. Drie weken lang heb ik tot bloedens toe geoefend op een shuffle. Eigenlijk is daar mijn echte fysieke liefde voor country begonnen...”

Wat volgde was een carrière die dwars door een bijzonder persoonlijk verhaal liep. Een verhaal dat zijn oorsprong vond in de liefde voor de Country en het verlangen om te ervaren waar over gezongen werd. Zijn eigen country biografie schrijven en begrijpen. Beleef samen met Waylon de liedjes die voor hem therapeutisch bleken en nog steeds zijn.