VOF de Kunst

Het bloed kruipt (waar het niet gaan kan)

wo 22 april 2020 20:15

Afgelast

Special guest: Frédérique Spigt!

Het is de nazomer van 1983. Uit alle radio’s klinkt dat ene aanstekelijke lied ‘Suzanne’. Nummer één in de hitlijsten, iedereen zingt het mee. Vanuit het niets verovert VOF de Kunst het hele land! Als ‘Suzanne’ ook buiten de Nederlandse grenzen een hit blijkt te zijn (met ‘Susanna’) reizen de muzikanten maandenlang door bijna alle Europese landen. Uiteindelijk gaan er wereldwijd meer dan 3 miljoen exemplaren van ‘Susanna’ over de toonbank. 

Enkele jaren later wordt dit succes nog eens dunnetjes over gedaan. Opeens drinken we overal ‘Eén Kopje Koffie’. Het lied galmt door kroegen, zalen en stadions. De hits blijven zich aaneenrijgen: ‘Retour Sneek’, ‘Oude Liefde Roest Niet’, ‘Waar Heb Ik Jou Meer Gezien’, gevolgd door ‘Dikkertje Dap’ en andere legendarische liedjes van Annie M.G. Schmidt.

'Het bloed kruipt (waar het niet gaan kan)’ is een feest der herkenning voor iedereen, met oude hits, nieuwe muziek, meezingers, luisterliedjes én een special guest. Nog altijd even energiek en aanstekelijk als toen!

Lees hier het rechtenvrije interview met Nol Havens

Het nummer 'Suzanne' is onder de naam 'Stapelgek' opnieuw uitgebracht door Lange Frans en Baas B. Ook Nol Havens is op de plaat te horen!

VOF de Kunst komt voor het eerst met ‘volwassen repertoire’ naar Theater de Stoep mét special guest! 

VOF de Kunst stond al vele jaren met succesvolle kindervoorstellingen in het theater, maar nu wordt het tijd voor de volwassenen. Want de kinderen van toen zijn de ouders van nu! In 2018 werd de 35e verjaardag van de hit ‘Suzanne’ groots gevierd met alle Suzannes met een gratis concert. In januari 2020 komt VOF de Kunst met een alomvattend programma naar het theater. In ‘Het bloed kruipt (waar het niet gaan kan)’ wordt een mooi overzicht gegeven van het veelzijdige repertoire van de band. Op 22 april 2020 is de voorstelling te zien in Theater de Stoep in Spijkenisse.

In de nazomer van 1983 verovert VOF de Kunst vanuit het niets het hele land met dat ene aanstekelijke lied: ‘Suzanne’. Als ‘Suzanne’ ook buiten de Nederlandse grenzen een hit blijkt te zijn (met ‘Susanna’) reizen de muzikanten jarenlang door bijna alle Europese landen. Uiteindelijk gaan er wereldwijd meer dan 3 miljoen exemplaren van ‘Susanna’ over de toonbank. Enkele jaren later wordt dit succes nog eens dunnetjes over gedaan. Opeens drinken we overal ‘Eén Kopje Koffie’. Het lied galmt door kroegen, zalen en stadions. De hits blijven zich aaneenrijgen: ‘Retour Sneek’, ‘Oude Liefde Roest Niet’, gevolgd door ‘Dikkertje Dap’ en andere legendarische liedjes van Annie M.G. Schmidt.

Met het theaterprogramma ‘Het bloed kruipt (waar het niet gaan kan)’ staat VOF de Kunst voor het eerst in het theater met hun repertoire voor volwassenen. Al zullen de kinderliedjes ook zeker niet geschuwd worden, want de kinderen van toen zijn de ouders van nu. Kortom, een feest der herkenning voor iedereen. Met oude hits, nieuwe muziek, meezingers en luisterliedjes. Nog altijd even energiek en aanstekelijk als toen!

Dat de muziek van VOF de Kunst tijdloos is, dat heeft de uitvoering van ‘Suzanne’ door Lange Frans en Baas B wel bewezen. Het nummer is op 22 november onder de naam ‘Stapelgek’ uitgebracht. Ook Nol Havens is op deze vernieuwde plaat te horen.

De special guest tijdens deze voorstelling is Frédérique Spigt. Frédérique Spigt is een Nederlandse zangeres en actrice. Zij kreeg landelijke bekendheid in de jaren tachtig als zangeres van ‘I’ve Got The Bullets’. Als soloartiest brak ze door na haar deelname aan het Nationaal Songfestival in 1998.

‘Het bloed kruipt (waar het niet gaan kan)’ is op woensdag 22 april 2020 te zien in Theater de Stoep in Spijkenisse. Kaarten voor de voorstelling zijn te koop via www.theaterdestoep.nl.