Trapeze

Peter Blok en Bas Hoeflaak

vr 7 okt 2022 20:15

Bestel

Een scherpe, inventieve komedie

Trapeze is een scherpe en inventieve komedie over twee trapezewerkers die in de nok van het circus klaar staan om te springen. Wanneer de avond anders blijkt te verlopen dan ze verwacht hadden, ontstaat er twijfel over of ze elkaar wel blind kunnen vertrouwen. Dit uit zich niet alleen in hun verschillende opvattingen over de circustraditie, maar ook in hun persoonlijke ambities die toch verder uit elkaar liggen dan ze dachten. Als een van de twee gaandeweg het gevoel krijgt dat de ander hem laat vallen, neemt hij een even rigoureus als dramatisch besluit…

Geschreven door Kees Prins en Roel Bloemen, die eerder de ijzersterke komedie Een man een man maakten.

Regie Kees Prins.

Met Peter Blok (Pleidooi, Cloaca, Penoza) en Bas Hoeflaak (Droog Brood, Sluipschutters).

 

Eindtijd voorstelling: +/- 21.25 UUR

Cultureel persbureau - "...geweldige enscenering van de zieltogende houdingen van de mannen op de plank in de lucht, in pakken die de aftakeling (buiken) accentueren." en "Het circus vormt een perfect tragikomisch decor: Bert en Henri becommentariëren de kunsten van collega’s beneden in de piste."

Trouw ★★★ - "leuke acteurs, snedige grappen en absurde ontwikkelingen." 

8weekly.nl ★★★ - "Schrijvers Prins en Bloemen betogen in deze Jiskefetachtige tragikomedie dat het zieltogende circus eigenlijk niet meer van deze tijd is..." en "ontroerend en tragisch"