Tour de Legend

Thomas Dekker

zo 1 maart 2020 20:15

Bestel

Het ultieme wielerevent in het theater!

Wielrennen, de heroïsche sport over bovenmenselijke prestaties... We raken er niet op uitgekeken en over onze wielerlegendes niet uitgesproken.
Wat is het verhaal achter deze wielerlegendes? Wat is het dat zij zulke ongekende prestaties kunnen leveren onder de meest barre omstandigheden. Waar gaan deze mensen doorheen tijdens de zoveelste bergetappe in een tour en welk stukje mentaliteit kunnen wij ons eigen maken om ook een beetje als legende door het leven te kunnen gaan? 

Tijdens de eerste editie van Tour de Legend zal voormalig topwielrenner Thomas Dekker te gast zijn. Door prestatiecoach Joost Leenders zal Thomas in het eerste deel van de voorstelling aan de tand gevoeld worden over zijn periode als wielrenner! Een periode van extremen! Succes, falen en continu balanceren op de rand! Hoe ver gaan we voor de prestatie? Thomas is een man van extreme. Niet alleen zijn wielercarrière laat dit zien maar ook zeker zijn leven na zijn carrière. Maar daar blijf het niet bij… We gaan fietsen!

Voor een deel van wielerfanaten in de zaal is het mogelijk het gevoel van het peloton te ervaren door samen te presteren!
Op supersnelle spinfietsen kun jij de strijd aangaan met Thomas Dekker tijdens een etappe van de Giro d'Italia op een groot scherm. Dit alles terwijl de Tour De Legend Band live opzwepende muziek zal spelen. De supporters in de zaal krijgen een kijkje in de keuken over de ins en outs van het strategisch fietsen van een etappe.

Die plek op de fiets? Die moet je in het theater verdienen…

Thomas Dekker
In 2009 bleek dat er in 2007 epo in zijn lichaam was aangetroffen en hij gaf toe doping te hebben gebruikt. Thomas Dekker had genoeg van de leugens. Zijn echte verhaal was nog nooit verteld. De waarheid met al zijn slechte lelijke kanten moet maar eens naar buiten. De schaamte heeft het altijd gewonnen van de last die de kroonprins van het Nederlandse wielrennen met zich heeft meegedragen. In zijn boek Mijn Gevecht vertelde hij zijn verhaal. Of toch niet alles…

Joost Leenders
Joost Leenders is prestatiecoach van topsporters, artiesten, managers en ondernemers. Als directeur van de Talentenacademie kent hij als geen ander de keiharde wetten (van de topsport) om tot succes te komen. Zo coachte hij Thomas Dekker tijdens zijn werelduurrecord poging in 2015.
Door te werken in omgevingen als Ajax, FC Utrecht, The Voice of Holland, StukTV waar de druk hoog is en prestaties worden gevraagd, weet Joost wat het vergt om de optimale prestatie uit jezelf en je team te halen. Naast teams coacht(e) Joost ook o.a. voetballer Memphis Depay, tennisster Esther Vergeer, wielrenner Danny van Poppel en artiesten als Ronnie Flex.