TITANIC

de musical

di 5 apr 2022 20:15

Bestel

wo 6 apr 2022 20:15

Bestel

do 7 apr 2022 20:15

Bestel

Gegarandeerd een onvergetelijke avond uit!

Tony Award winnaar voor Beste Musical en Beste Muziek. 

Met meer dan 800 voorstellingen op Broadway behoort Titanic tot de grootste musicalsuccessen van het afgelopen decennium. 25 jaar na de première van Titanic op Broadway komt de musicalhit en winnaar van Tony Awards voor Beste Musical terug naar Nederland. Een meeslepend verhaal over hoop, liefde en ambitie. Deze indrukwekkende musical met iconische muziek, een live-orkest en een 25 man sterke cast in uw eigen theater. Reis mee en beleef een onvergetelijke avond uit! Mis het niet.

10 april 1912. Het grootste en meest luxe passagiersschip ter wereld vertrekt uit de haven van Southampton met bestemming New York. Aan boord 1301 passagiers en 941 bemanningsleden. Onwetend van het lot dat hen wacht. Wat begon als een reis vol toekomstdromen, romantiek en luxe, ontaardt in een strijd met het water.

Droom mee met de derdeklaspassagiers over een nieuw leven in Amerika en zie hoe de eersteklaspassagiers zich wentelen in grenzeloze luxe. Maak kennis met reder Ismay die geschiedenis wil schrijven maar kapitein Smith tot wanhoop drijft, en ontwerper Andrews die beseft dat hij een kapitale ontwerpfout maakte.

In deze grootse musicalproductie met live-orkest beleeft u de laatste dagen en uren van het meest legendarische schip ter wereld. De musical met muziek en liedteksten van Maury Yeston en een script van Peter Stone won vijf Tony Awards (waaronder de awards voor beste musical en beste muziek) en een Drama Desk Award.

Met: René van Kooten | Mariska van Kolck | Dennis Willekens | Wieneke Remmers | Marijn Brouwers | Richard Spijkers | Han Oldigs | Linda Verstraten | Jordy van Loon | David van den Tempel e.v.a. 

Lees hier het artikel van RTL Boulevard.
Lees hier het artikel en bekijk het kijkje achter de schermen van het AD
Lees hier het artikel van het Parool
Lees hier het artikel van metronieuws

Recensies na de première op 21 november 2021

   
Ilovetheater.nl 4,5 ster  "Ijzingwekkend:  Titanic", "Deze geweldige cast kan het echter niet alleen. Een mooi geschenk van deze voorstelling is dat de muziek live gespeeld wordt. En hoe!", 
   "Tot slot kan de cast niet zonder het mooie en zeer efficiënt te gebruiken decor. De trap, die centraal staat en de hele breedte van het podium inneemt, is eigenlijk zó goed te verstellen dat het letterlijk de lagen van de samenleving in de tijd van de Titanic kan tonen."
Musicalsites.nl 4,5 ster "Titanic, een prachtige productie, gemaakt in een zware uitdagende tijd, maar zeker zeewaardig en klaar om het land in te gaan."
Trouw ★★★ "... je voelt continu het dreigende onheil. Daarbij zijn er een paar mooie scènes, zoals die tussen een bejaard rijk echtpaar (Mariska van Kolck en Han Oldigs) dat haar reddingsbootplekken afstaat aan jongeren en op hun langdurige liefde toast voor ze samen sterven."
Theaterparadijs ★★★★★ "Imposant decor", "Met Titanic de Musical hebben Ruud de Graaf en Hans Cornelissen terecht een meesterlijke voorstelling terug naar Nederland gehaald."
De Volkskrant ★★★★ "De musical Titanic is over de gehele linie goed gespeeld en vooral fantastisch gezongen"