Tim Akkerman en band

Tim Akkerman sings The Boss

vr 8 februari 2019 20:30

Uitverkocht / Wachtlijst

Een ode aan The Boss!

Hij steekt het niet onder stoelen of banken: Tim Akkerman is een enorme Bruce Springsteen fan. Zijn songs, zijn prachtige teksten, maar vooral zijn uitmuntende live performance is een grote inspiratiebron voor de Haagse muzikant. In navolging van zijn uitverkochte clubtour, kan een akoestisch theatervervolg niet uitblijven. Een setting die The Boss zelf ook verkoos; in New York zocht hij bijna een seizoen lang de intimiteit van het theater op. Met het album ‘the Goast Of Tom Joad’ als onuitputtelijke bron van inspiratie zal Tim Akkerman er een onvergetelijke avond van maken.

Tim Akkerman staat dit seizoen in ons theater met zijn voorstelling ‘Tim Sings the Boss, Bruce Springsteen.

Het afgelopen seizoen stond je ook in De Stoep. Dit seizoen kom je weer terug. Hoe vind je het om hier te spelen?
"Vreselijk, het is dat het moet. Nee, het is echt een heel leuk theater. Ik heb er nu 1 keer gestaan, nee ik lieg, met de preview van vorig jaar erbij, is dat 2 keer. De bezoekers zien natuurlijk niet wat er zich achter het doek afspeelt, maar ook aan de achterkant is alles heel goed geregeld bij De Stoep."

Hoe is je ervaring in de Stoep ten opzichte van andere theaters?
“Het is natuurlijk een heel modern theater en het ziet er nog steeds heel nieuw uit. Dat hoeft dan weer niet te betekenen dat er minder sfeer hangt binnen het theater, want dat vind ik er echt niet minder op. Vooral over het ontvangst ben ik goed te spreken. Mijn band en ik werden persoonlijk welkom geheten, in plaats van dat er alleen een handdoek in de kleedkamer lag en “veel plezier ermee”. Je hebt hier niet het idee dat je een nummer bent en dat is wel heel erg goed.”

Je hebt ook veel clubtours gedaan. Wat is voor jou het grootste verschil tussen een clubtour en een theatertour?
“Ja, daar zit wel een heel groot verschil in. In een club komt het publiek natuurlijk binnen met een biertje in de hand, hangend tegen de bar. In het theater heb je een hele andere setting met de stoelen. Het is een stuk passiever. Je hebt veel meer de regie over het publiek, wat je in een club niet snel hebt. Het is rumoeriger en dat kan soms ongemakkelijke momenten opleveren als je echte stilte wil. Het derde grote verschil is het visuele aspect, dat je in een theatervoorstelling kan gebruiken. Op het toneel kun je veel meer laten zien dan op het podium in een club of bar. Dat vind ik wel echt een meerwaarde van het theater. Daarnaast is de doelgroep heel anders. In een club heb je jonge mensen, waar je in het theater vaak oudere mensen tegen komt, dat contrast vind ik wel mooi om mee te maken.”

In deze theatertour zing je liedjes van Bruce Springsteen. Waarom heb je gekozen voor dit programma?
“Deze nieuwe theatertour is eigenlijk een verlengstuk van mijn eerdere clubtours, waarin ik wilde laten zien waar ik mijn inspiratie vandaan haal om liedjes te schrijven. Ik kreeg zoveel goede reacties, dat mijn impresariaat en ik er nog eens voor zijn gaan zitten en bedachten om er nog meer mee te gaan doen. Het begon bij één show in het theater en groeide zo uit tot een theatertour.”

En waarom Bruce Springsteen?
“De keuze om alleen liedjes van Bruce Springsteen te doen is, omdat hij een grote inspiratiebron voor mij is. Hij staat niet alleen met zijn muziek in clubs, maar nu bijvoorbeeld ook op Broadway met een intieme show. Zo sta ik alleen met mijn toetsenist en gitarist op het podium.”

Hoeveel keer ga je hem spelen dit seizoen?
“Dit seizoen zo’n 25 keer. We gaan wel door heel het land, staan waarschijnlijk niet in Theater de Stoep, maar vast wel ergens in de buurt… Nee, Theater de Stoep staat al vast, dus daar hebben we natuurlijk weer zin in!”

Door: Charlie van Gelder