Hamlet, de familievøørstelling (8+)

Theater Rotterdam/Pieter Kramer

vr 8 maart 2019 19:00

Bestel

Hilarisch theaterstuk van de makers van ‘Snorro’!

Het zit de Deense puberprins Hamlet niet echt mee. Hij raakt zijn pa kwijt, zijn oom trouwt met zijn moeder, zijn vriendinnetje Ophelia begrijpt hem niet meer en een aantal van z’n vrienden is echt niet meer te vertrouwen. Voeg daar een nachtelijk bezoek van een geestverschijning aan toe en je hebt een jonge prins die voor een flinke uitdaging staat.

Van een vrolijke surfboy met goed haar, verandert hij in een sombermans met woedeuitbarstingen. En… we verklappen het alvast, bijna iedereen gaat dood. Maar geen zorgen: we houden het gezellig, want Pierlala en Ger Geraamte zijn jullie gastheren!

Na succesvoorstellingen als Woef Side Story, Snorro, De Gelaarsde Poes en Lang en Gelukkig brengt regisseur Pieter Kramer nu Shakespeares stuk-der-stukken. Een theatraal feest vol haastverkledingen, kolderieke knokpartijen en swingende songs. Waar je bij moet zijn. Of niet te zijn. Nee, wees er maar bij.


Let op: vanaf 8 jaar!
Onze familievoorstellingen zijn altijd al geschikt geweest voor 8 plus. Vaak komen ouders of grootouders toch met jongere kinderen naar de voorstellingen. Bij Hamlet de familievøørstelling is dat niet gewenst. Hoewel ook Hamlet een soort sprookje is, kunnen kids onder de 8 beter een jaartje overslaan, want dit jaar wordt het allemaal net iets spannender en stoerder…

Zapp theaterprijs
Hamlet de familievøørstelling doet mee aan de Zapp theaterprijs. https://www.zapp.nl/theaterprijs.

Volkskrant, Vincent Kouters ****

"In Hamlet blijkt het vernuft van  Theater Rotterdam: een feestje bouwen kunnen ze"

"Hamlet zelf wordt gespeeld door de Vlaming Mattias Van de Vijver. Hij maakt van de verdoemde prins geen zelfdestructieve, depressieve adolescent – zoals je vaak ziet in volwassen Hamlet-versies, maar een 15-jarige puber. Een ‘surfboy’ met een stelletje ‘surfmatties’. Opstandig en boos, maar niet gemeen – en geamuseerd door de kluchtige waanzin om hem heen. Dat maakt hem een aangename aanwezigheid op het podium, een rustpunt waaromheen de rest van de cast zich kan verliezen in soms nodeloos hilarisch komediespel."

NRC Handelsblad, Elisabeth Oosterling ***

"Hamlet pubert erop los in kleurrijk familiespektakel" 

"Er zijn volop dubbelrollen, gevechtscènes, kinderen die mini-skeletjes spelen, talloze verkledingen en decorwisselingen. Alles heeft het bekende houtje-touwtje-gevoel, waarin Kramer zich heeft bekwaamd. Vocaal schieten de acteurs af en toe uit de bocht, maar dat past wel bij de vette knipoog waarmee de show in elkaar is gezet. Han Oldigs is fantastisch als koningin en Wart Kamps floreert van Horatio tot hofnar."

Theaterkrant, Jeroen van Wijhe

"Een memorabel reisje naar Elsinore" 

"Je kan zeggen dat deze Hamlet niet zozeer over het personage Hamlet gaat, maar meer over de krankzinnige wereld om hem heen. En daar excelleren Kramer, Duyns en Klaasen in."

Parool, Sander Janssens

"Uitbundig familiefeest met duistere ondertoon." 

"Met deze opmerkelijke Hamlet-bewerking laten Kramer en Duyns zien dat hun succesvolle jaarlijkse panto-voorstelling geen routineus formulewerk is geworden, maar dat ze nog altijd vernieuwing en risico opzoeken. Tegelijk is het een herkenbaar feestje vol haastverkledingen, stiekeme seksgrappen, travestie en uitbundig spel."

Telegraaf, Esther Kleuver ***

"Lekker dwarse Shakespeare"

"Hier wordt duidelijk met veel lef en plezier tegen heilige huisjes aangetrapt en voor de jeugd is deze Hamlet een heerlijk eerste kennismaking met de Shakespeare-klassieker."

Musicalsites *****

"Theater Rotterdam scoort met Hamlet wederom een hit"

Theaterparadijs *****

"Het is Pieter Kramer en het team gelukt om een subliem stuk neer te zetten, met vele lagen en briljant denkwerk. Alles samen maakt van deze voorstelling een heerlijke, eigentijdse Hamlet voor iedereen vanaf 8 jaar."