The Songwriters Club - Theatertour

do 29 feb 2024 20:30

Bestel

De eerste editie van The Songwriters Club is een feit! Een nieuw platform, een nieuwe plek en nieuwe manier om in theaters door heel Nederland talent te (her)ontdekken. Iedere avond kent een andere line-up van drie singer-songwriters, en dus altijd een unieke voorstelling.

Kwaliteit en authenticiteit staan hoog in het vaandel bij The Songwriters Club. Daarom treden er artiesten op die hun eerste single op de radio hebben, artiesten die veel voor anderen schrijven of artiesten die nieuwe nummers op een laagdrempelige manier aan het publiek willen laten horen. Dat belooft een mooie verrassende avond!

De line-up bestaat uit Sandra Nieuwland, Oliver Pesch en Philine. 

Over de Songwriters:

Oliver Pesch: Oliver Pesch brengt zijn inventieve versie van West Coast/Americana naar Nederland. Pesch’ frisse, kien uitgedachte songs klinken op plaat én live toegankelijk en overtuigend. Met zijn 2e single 'Shelly' scoort Pesch een Topsong op NPO Radio 2 en is frequent te horen op 3fm en Radio Veronica. Smaakbepalende DJ's als Rob Stenders en Leo Blokhuis noemen hem dan ook als veelbelovend talent.

Philine: Met haar heldere stemgeluid en authenticiteit heeft Philine je aandacht vanaf haar eerste gezongen woord. De zangeres uit Rotterdam heeft shows geopend voor artiesten als Matt Simons en We Three, werd gekozen als 3voor12 talent in de 2022 editie van de Popronde en bracht onlangs haar nieuwe EP met daarop single ‘needy as hell’ uit. Philine: “Bijna alles wat ik schrijf is gebaseerd op mijn persoonlijke ervaringen. Ik streef ernaar om zo eerlijk mogelijk te zijn in mijn muziek, zodat anderen zich hopelijk herkennen in mijn teksten.”

Sandra van Nieuwland: Sandra van Nieuwland schrijft Nederlandse muziekgeschiedenis door met maar liefst vijf van haar singles in de top 10, ook nog tegelijkertijd op nummer 1, 2 en 3 te staan. Haar debuut album ‘And More’ staat zeven weken op nummer 1 en wordt beloond met platina. Vijf albums en een Edison verder besluit Sandra om ook eens zonder haar band op pad te gaan. Dit voorjaar is ze onderdeel van de Songwritersclub en speelt ze solo haar mooiste liedjes in nieuwe bewerkingen