The Prom

It's time to celebrate!

vr 14 okt 2022 20:15

Bestel

za 15 okt 2022 20:15

Bestel

zo 16 okt 2022 15:00

Bestel

Het ultieme musicalfeest voor jong en oud met onweerstaanbare muziek, een hartverwarmend verhaal en verrukkelijke humor. Speld je corsage op, grijp je danspartner en gooi die jazz hands in de lucht, want… het is tijd voor een feestje!

Vier uitgedoofde Broadway-sterren doen alles om weer te gaan stralen en krijgen lucht van een provinciaal relletje. Emma wil maar één ding: met haar vriendin en liefde Alyssa naar de Prom, het feestelijke eindejaarsbal van haar school. Maar dat ligt moeilijk in haar conservatieve woonplaats. De ouderraad blaast het hele feest af. De ijdele artiesten grijpen hun kans om zelf weer in de spotlights te staan en trekken ten strijde. Maar wat begint als een slim zakelijk project om hun eigen imago op te poetsen, mondt uit in een emotionele reis met maar één einddoel: jezelf kunnen en mogen zijn!

De Broadway-musical ontving zes Tony-nominaties en won de Drama Desk Award voor beste musical. In de succesvolle Netflix Original Film werden de hoofdrollen gespeeld door Meryl Streep, James Corden en Nicole Kidman.

CAST: Pia Douwes, Dennis Willekens, Joke de Kruijf, Barry Beijer, Wieneke Remmers, Juliëtte van Tongeren, Soraya Gerrits e.v.a.

Utrecht, 1 maart 2022

Naast Pia Douwes ook hoofdrollen voor Joke de Kruijf, Dennis Willekens en Wieneke Remmers in musical The Prom

De Graaf & Cornelissen Entertainment heeft vandaag de namen bekendgemaakt van de acteurs en actrices die in de nieuwe musical The Prom gaan spelen. Naast Pia Douwes, de naam die eerder naar buiten is gebracht, spelen Joke de Kruijf, Dennis Willekens, Barry Beijer, Juliëtte van Tongeren, Soraya Gerrits, Wieneke Remmers en Rogier Komproe de hoofdrollen in deze feel good musical, waarvan de gelijknamige Netflixfilm met Meryl Streep ook een enorm succes is.

‘Ruud de Graaf en ik zijn superblij met deze cast,’ laat artistiek directeur Hans Cornelissen weten. ‘We hebben denk ik een mooie combinatie gevonden van zeer gevestigde namen met uitstekende comedy skills en veelbelovend jong talent. Met Pia Douwes en Joke de Kruijf hebben we tevens een uniek musicalduo in huis. Sinds ze in 1991 beiden doorbraken met hun rollen in de eerste Nederlandse versie van Les Misérables werden ze hartsvriendinnen maar stonden nooit meer samen in een productie. Het is bijzonder dat we beide vedettes nu in The Prom weer gezamenlijk op het toneel kunnen brengen.

En voor de jonge talenten, Juliëtte van Tongeren die nu in Titanic te zien is en Soraya Gerrits die momenteel de jonge Lady Di vertolkt, zijn het hun eerste hoofdrollen. De regie is in handen van Paul van Ewijk en Jurrian van Dongen tekent voor de Nederlandse vertaling.’

Het verhaal

Tien jaar geleden werd in Mississippi een schoolfeest afgelast om te voorkomen dat een scholiere haar vriendin en liefde als date mee zou nemen. Dit vormde de basis voor het script van de succesvolle Broadway-musical. Vier uitgedoofde Broadway-sterren doen alles om weer te stralen en krijgen lucht van een provinciaal relletje. Emma wil maar één ding: met haar vriendin en liefde Alyssa naar de Prom, het feestelijke eindejaarsbal van haar school. Maar dat ligt moeilijk in haar conservatieve woonplaats. De ouderraad blaast het hele feest af. De ijdele artiesten grijpen hun kans om zelf weer in de spotlights te staan en trekken ten strijde. Maar wat begint als een slim zakelijk project om hun eigen imago op te poetsen, mond uit in een emotionele reis met maar één einddoel: jezelf kunnen en mogen zijn!

The Prom gaat op maandag 26 september in première in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Meer informatie op: www.theprom.nl.