Stoep Jazz presenteert: The Feenbrothers

Brubeck Tribute

zo 10 mrt 2024 15:00

Bestel

Boek deze voorstelling nu ook in onze voordelige serie, 5 jazzvoorstellingen voor € 75,-. Klik op de knop rechts 'Serie Jazz Kleine Zaal 23/24' om te reserveren.

Betoverd door de kinderlijke eenvoud van Dave Brubeck's improvisaties en de magische toon van zijn illustere altsaxofonist Paul Desmond groeiden deze vier broers voornamelijk musicerend met elkaar op. Hoewel Brubeck (die in 2012 overleed) lang anathema was in de Nederlandse jazz scene behoren zijn platen en composities absoluut tot de pronkstukken van de jazzgeschiedenis en is deze (broederlijke) Brubeck Tribute haast noodzakelijk.

Stukken als 'Take Five', 'Blue Rondo a la Turk' en 'Unsquare Dance' brachten jazz zelfs naar de top van de internationale hitlijsten en in dit hommage gaan de broers opzoek naar de chemie van een onderschat jazzgenie. De gebroeders Van der Feen zijn inmiddels een begrip in de Nederlandse muziekwereld. Weliswaar waaierden zij individueel uit naar zeer uiteenlopende muziekformaties (onder meer Metropole Orkest, Toots Thielemans, Caro Emerald, Pete Philly, Holland Baroque Society en Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Concertgebouworkest) maar telkens vinden ze elkaar weer in een onverwerkte jeugdliefde voor de muziek van het legendarische Dave Brubeck Quartet!