The Bridges of Madison County

LONE VAN ROOSENDAAL, RENÉ VAN KOOTEN, E.V.A.

wo 29 mei 2019 20:15

Bestel

Lone van Roosendaal, Rene van Kooten, Annick Boer, Ad Knippels e.a. in de schitterende Broadway musical ‘The Bridges of Madison County’.    

‘The Bridges of Madison County’ vertelt over de korte, maar hevige romance tussen huismoeder Francesca (Lone van Roosendaal) en de rondreizende fotograaf Robert (René van Kooten). Het zet hun beider wereld volledig op z’n kop. De Italiaanse Francesca is door haar huwelijk terecht gekomen op het Amerikaanse platteland in Madison County, Iowa, waar zij een weinig opwindend bestaan leidt. Per toeval leert ze Robert kennen en komt ze voor een moeilijke keuze te staan: meegaan met de man van haar dromen of kiezen voor haar gezin. Heeft ze de kracht om die tweede kans te grijpen en haar en ook zijn geluk na te streven? De musical is gebaseerd op de gelijknamige film met Clint Eastwood en Meryl Streep. De met Tony Awards® bekroonde muziek van Jason Robert Brown (‘The Last Five Years’) is een hartverwarmende combinatie van de zwierige Italiaanse volksmuziek van Francesca en de Amerikaanse country van Robert.

Pauze: +/-21.25 uur
Eindtijd: +/- 22.45 uur

De pers over 'The Bridges of Madison County':

Trouw: “Aangrijpende liefdesdilemma's in The Bridges of Madison County.” ★★★★★
NRC: “Nederlandse ‘The Bridges’ krijgt vleugels dankzij acteerwerk Roosendaal en Van Kooten.” ★★★★
Volkskrant: “Musical The Bridges of Madison County is beter dan de film.” ★★★★

Een mooi liefdesverhaal dat ontroert
Bridges drie maanden op tournee

De musical The Bridges of Madison County gaat het land in. In 2017 kreeg de musical, die toen in het Amsterdamse Zonnehuis stond, lovende kritieken. Een jaar later was er een reprise in het DeLaMar Theater. En nu kan de rest van Nederland drie maanden van deze voorstelling genieten.

Hoofdrolspelers René van Kooten en Lone van Roosendaal zijn allebei enorm blij met deze derde reprise. "In het Zonnehuis kwamen veel theaterdirecteuren kijken en die waren al heel enthousiast. Maar het duurt dan wel even voor een productie een tour wordt", zegt Van Kooten. Lone vult aan: "Ik hoopte wel op een tournee maar in het huidige theaterlandschap weet je het nooit. Er worden toch vaak voorstellingen gecanceld. Ik kijk ook stiekem wel op de zaalplattegronden van theaters en zie dat Bridges nu al goed loopt."

Dat het publiek de voorstelling omarmt is volgens Roosendaal en Van Kooten zeer terecht. De twee acteurs zijn het er unaniem over eens dat Bridges of Madison County prachtig is. Het verhaal gaat over een getrouwde vrouw met kinderen. Het huwelijk is niet slecht maar de spanning is er ook wel een beetje uit. Als ze dan een vrijgevochten fotograaf ontmoet, staat alles op zijn kop. Gaat ze kiezen voor deze over de top liefde of voor haar gezin?

"Het is een puur liefdesverhaal. Absoluut niet bouquetreeks-achtig. Ik vind ook zo mooi dat er geen oordeel wordt geveld over de keuzes van de hoofdpersonen", zegt Van Kooten. Dat de voorstelling bij mensen veel losmaakt is wel duidelijk. "Je ziet mensen in tranen de zaal uitkomen", zegt Lone. "Zelf herken ik dat ook wel. Ik had het heel druk, werkte hard, werd gek van de puberteit van mijn kinderen en over mijn relatie dacht ik 'is dit het nou'. Ik dacht 'ik ga lekker op mezelf'. De pijn en verdriet die ik mijn man en kinderen zou aandoen, kon ik niet verdragen. Ik ben blij dat ik op tijd het licht heb gezien. Ik weet nu ook niet meer wat me bezielde. Ik denk gewoon een midlife crisis." "Duidelijk is dat het publiek dergelijke situaties bij henzelf of bij anderen herkennen", vult René aan. "Ik ben er niet naar op zoek om mensen te emotioneren maar ik heb het sinds Les Miserables niet meer meegemaakt."

René past de folkmuziek als een jas. De vrouwenpartij daarentegen is licht Italiaanse opera. "Ik moet er wel voor werken want het is best pittig en ik ben ook weer op zangles", vertelt Lone. Voor René komt de tournee van 'Bridges' na een drukke tournee van Evita waarbij hij ook privé het nodige voor zijn kiezen kreeg toen zijn vrouw ziek werd en hun dochtertje Sophia veel te vroeg werd geboren. "Bij iedere andere productie had ik me teruggetrokken maar 'Bridges' speel ik graag op mijn tandvlees door." Lone lacht: "Gelukkig maar want ik word elke avond weer verliefd op jou."

De winnende foto is bekend! 

Onderstaand de prachtige foto's die zijn aangeleverd en die bewijzen dat de brug toch ook hele mooie plaatjes op kan leveren!

De winnende foto is van Hengeljoey (Instagram). Hij ontvangt 2 vrijkaarten voor de voorstelling 'Bridges of Madison County' in De Stoep op 29 mei 2019.

Daarnaast sturen wij deze foto door voor de landelijke wedstrijd! (uiteraard nemen we contact op met de winnaar).

Maar ook de overige foto's waren prachtig.

 

Foto: Stahlhoferger (Instagram)

Foto: Ineke Moerland - vd Born (Facebook)

Alle deelnemers bedankt! En Hengeljoey succes bij de landelijke wedstrijd!

 

 

 

 

 

Over de wedstrijd
Voor deze musical wordt er samen met de bezoekers en de theaters een fotowedstrijd georganiseerd. Om deel te nemen dienen mensen een foto te maken van een brug die zich in de stad van het theater bevindt. In Spijkenisse is dat natuurlijk de Spijkenisserbrug. Maak van deze brug een mooie foto en zet deze op Facebook en/of Instagram met de hashtag #BridgesmusicalNL en door Theater de Stoep, De Graaf & Cornelissen Entertainment en OpusOne te taggen. Op dinsdag 21 mei kiest De Stoep uiteindelijk 1 winnaar. Deze winnaar wint 2 kaarten voor The Bridges of Madison County in De Stoep! 

Wanneer alle theaters een winnaar hebben gekozen, zal er een selectie zijn van meer dan 40 foto's van bekende bruggen in Nederland! Deze foto's worden gedeeld op social media. Volgers
kunnen vervolgens stemmen op hun favoriete foto. De foto van de brug met de meeste stemmen is de grote winnaar van de wedstrijd en krijgt een mooie prijs! 

Iedereen is welkom om deel te nemen aan de wedstrijd en men hoeft ook zeker geen professionele fotograaf te zijn. Dit mag uiteraard wel!