The Analogues

Let it Be: Abbey Road (try-out)

do 19 maart 2020 20:15

Uitverkocht / Wachtlijst

Analogues toerden afgelopen seizoenen langs uitverkochte zalen metn integrale vertolkingen van de The Beatles-albums 'Magical Mystery Tour', 'Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band' en 'The White Album'. Voor dit seizoen staat ‘Abbey Road’ op het programma, het laatste volwaardige album van the Beatles.

The Analogues hebben zich tot doel gesteld alle ‘studio albums’ van The Beatles integraal te vertolken; de albums vanaf 1967 toen The Beatles zelf niet meer optraden. Deze muziek is door The Beatles zélf dus nooit live gespeeld. Bovendien vergt het vertolken van deze ‘moderne klassieke muziek’ flink wat hulptroepen (strijkers, blazers) en een unieke verzameling bijzondere vintage-instrumenten (het ‘reizende Beatles-Museum’). Publiek en critici in binnen- en buitenland zijn unaniem enthousiast over het ongekend hoge niveau en de obsessieve aandacht voor muzikale details.

 

 

De pers over de vorige shows van The Analogues:

"Beangstigend goed" – De Volkskrant ****

"Muzikaal spektakelstuk" – Het Parool ****

"Een magische ervaring" – Vrij Nederland

"A musical wonder from Holland" – Eastern Daily Press (UK)

"Analogues blijven verbluffen" – Het Parool

"Het is een zegen dat zulke klassieke muziek zó goed kan worden gehoord" – Dagblad van het Noorden *****

"Hier wordt niet alleen schitterende muziek gespeeld maar er wordt een stukje muziekgeschiedenis herschreven" – Theaterparadijs *****

"Waar voor je geld" – Nederlandse Beatles-fanclub

5***** recensie in het Engelse dagblad Mail on Sunday over de live opnames van Abbey Road vorig weekend:  “They kept on showing you hidden depths in songs  you thought you knew inside out"

 

Nieuwe theatertour 2019/2020 'Let It Be: ABBEY ROAD'

The Analogues tourden de afgelopen jaren langs uitverkochte zalen in binnen- en buitenland met integrale vertolkingen van de Beatles-albums Magical Mystery Tour, Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band en The White Album. Voor het komende theaterseizoen staat Let It Be: ABBEY ROAD op het programma. De Let It Be: ABBEY ROAD-tour gaat half december van start om begin mei in Koninklijk Theater Carré te worden afgesloten. Voor de complete lijst met speeldata, kijk op www.theanalogues.net/tourdates.

Let It Be: ABBEY ROAD? Hebben de Beatles-archeologen van The Analogues in hun ondoorgrondelijke wijsheid besloten om de laatste twee albums te verenigen in één concert?

Bart van Poppel (bassist en musical director): "We hebben de laatste jaren chronologisch het latere werk van The Beatles aangepakt. Na The White Album was de vraag: wat nu? Let It Be kwam weliswaar als laatste uit, maar Abbey Road werd als laatste opgenomen".

Fred Gehring (drummer en initiator): "The White Album was een vijf maanden durende 'zware bevalling', met de nodige spanningen en onrust. Maar wel met resultaat: een fenomenaal dubbelaLbum. Je zou zeggen – voorlopig even genoeg. Toch gingen The Beatles zes weken later, in januari 1969, alweer de studio in voor het volgende project. Het werd een moeizame maand; de opnames verdwenen in de la en het einde van The Beatles leek nabij. Maar een paar maanden later vonden ze, bijna miraculeus, de kracht en inspiratie om samen met de teruggekeerde George Martin nog één maal als collectief te excelleren – en hoe! Het absolute meesterwerk Abbey Road was het gevolg. Bijna een jaar later kwamen die eerdere opnames alsnog van de plank onder de titel Let It Be maar toen was de band dus al uit elkaar gevallen. Dus zeg jij het maar: wat is het laatste album?"

Van Poppel: "Abbey Road natuurlijk. Dat was hun laatste productie. En Abbey Road is natuurlijk een echt coherent album dat integraal moet worden gebracht. The Beatles op hun best. Een geweldig hoogtepunt."

Gehring: "Maar op Let It Be staan toch ook wel een aantal fantastische nummers. Die verdienen het zonder meer om meegenomen te worden in deze show. En waarschijnlijk heeft het zo moeten zijn – moesten ze door die chaotische Let It Be sessies om de voedingsbodem te creëren voor het maken van Abbey Road."

Van Poppel: "Precies. Let It Be: ABBEY ROAD dus."

Er zullen tijdens Let It Be: ABBEY ROAD weer genoeg nummers te horen zijn waarbij de hulptroepen (blazers, strijkers) en het volledige vintage instrumentarium kunnen schitteren. Denk onder meer aan Here Comes The Sun, Come Together, Octopus's Garden, Something, Let It Be en Across The Universe.

Begin dit jaar kregen we in DWDD al een voorproefje:  'Golden Slumbers' by The Analogues, DWDD, januari 2019

En The Analogues kennende zullen ze in deze nieuwe show zeker ook nog verschillende andere albums 'bezoeken'.

NB – Zoals al eerder bekend werd gemaakt spelen the Analogues rond het feitelijke jubileum van Abbey Road (op 26 september werd het album precies 50 jaar geleden uitgebracht) een aantal grote concerten om deze verjaardag te vieren: Antwerpen (Lotto Arena 26/9), Parijs (Olympia 27/9) en Amsterdam (Ziggo Dome 5/10 – uitverkocht). Deze “anniversary” shows zullen nog worden voorafgegaan door een serie nieuw toegevoegde try-outs in september 2019.

Meer informatie vind je op:

Officiële website: www.theanalogues.net

Facebook: https://www.facebook.com/theanalogues

Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCSb0azM_kl7ZW1y2WTDTs_g

Instagram: @theanalogueslive