Thank God it's Donna

Donna Summer's Last Dance

do 14 maart 2019 20:15

Bestel

De ultieme discoshow!

Donna Summer is hét icoon van de disco! Zij veranderde met ‘I Feel Love’ de dansmuziek voorgoed en met ‘Last Dance’ uit de film ‘Thank God It’s Friday’ had zij haar grootste hit. De onbetwiste Queen Of Disco is het middelpunt in deze spetterende discoshow, waarbij alle wereldhits de revue passeren in een show vol glitter en glamour. En niemand minder dan Carolina Dijkhuizen vertolkt de hoofdrol in deze show! Zing en dans mee met de Stars On Broadway all-star cast! Beleef Donna’s aangrijpende levensverhaal, dat begon in Nederland en eindigde op 9/11 met het inademen van de gifgassen van de Twin Towers, waardoor haar stem uiteindelijk verstomde.

Zie ook: https://www.thankgoditsdonna.com/

Hoofdrol in nieuwe theaterproductie ‘Thank God It’s Donna’ over Donna Summer voor Carolina Dijkhuizen.

Amsterdam, 31 mei 2018. 

De hoofdrol in de voor seizoen 2018/2019 aangekondigde nieuwe theaterproductie “Thank God It’s Donna- Donna Summer’s Last Dance” zal worden vertolkt door Carolina Dijkhuizen. Producent Whisperland maakte dit vandaag als volgt bekend: “deze rol is Carolina op het lijf geschreven en wij zijn trots en verheugd dat juist zij ervoor gekozen heeft om de alles bepalende hoofdrol op zich te nemen in dit respectvolle eerbetoon aan een fenomenale zangeres wiens trendsettende disco hits en aangrijpende levensverhaal hele generaties inspireren”.

Voor Carolina Dijkhuizen betekent deze hoofdrol een vervulling van een lang gekoesterde wens: “Van het zingen in de kerk naar hoofdrollen in musicals en de droom om ooit een popster te worden. Donna Summer was en is nog steeds een groot voorbeeld voor mij en haar carrière loopt als een rode draad door mijn leven. Ik vind het geweldig om haar muziek levend te houden op een plek die ook voor haar heel dierbaar was: het theater”. 

Carolina Dijkhuizen sleepte na haar studie zang aan het Conservatorium in Groningen in 2001 haar eerste grote hoofdrol in de wacht in de musical Aida. Daarna speelde ze de rol van Nala in de musical The Lion King. Na een aantal jaren met reizende shows waaronder de musical Bubbling Brown Sugar en The Soul of Motown II, kruipt Carolina in 2013 in  de rol van Deloris van Cartierin de musical Sister Act. Twee jaar later volgt de hoofdrol van Deena Jones in de musical Dreamgirls en in 2016 kroop zij in de huid van Nicki Marron in de musical The Bodyguard. Voor deze rol kreeg zij een Musical Award nominatie. Na Musicals In Concert On Tour speelde zij in 2017 in de theater komedie Vamos. Op TV is Carolina te zien geweest in oa De Beste Zangers, Wie Is De Mol?, Expeditie Robinson en The Big Music Quiz. 

Thank God It’s Donna zal vanaf 1 februari 2019 te beleven zijn in dertig Nederlandse theaters.