Stoep Jazz Presenteert: Teus Nobel Trio

Plays Chet Baker 'After Hours'

zo 11 feb 2024 15:00

Bestel

Boek deze voorstelling nu ook in onze voordelige serie, 5 jazzvoorstellingen voor € 75,-. Klik op de knop rechts 'Serie Jazz Kleine Zaal 23/24' om te reserveren.

Trompettist en Edison-winnaar Teus Nobel is een van de meest toonaangevende jazzmusici die ons land rijk is. Hij is in de afgelopen jaren bovendien productiever dan ooit! Najaar 2023 verschijnt zijn negende album 'After Hours'. Voor het eerst brengt Nobel een productie uit waarop hij de nadruk legt op de Amerikaanse jazz standards. Aanleiding is het 40-jarig jubileum van zijn favoriete Chet Baker Trio plaat 'Someday My Prince Will Come' (1983). Bovendien is het in september exact 20 jaar geleden dat dit album voor hem de instap betekende in het verkennen van het jazzvocabulaire.

De bezetting waarmee hij naar Spijkenisse komt is dan ook dezelfde als op het trio album van Chet Baker, namelijk met gitaar (Tim Langedijk) en contrabas (Thomas Pol). Een configuratie die ruimte biedt aan de melancholieke, verstilde klanken die de muziek van Baker zo kenmerkten.