Stoep Jazz Festival

'Jazz meets Soul'

za 23 maart 2019 20:15

Bestel

Eerste editie van het Stoep Jazzfestival  met o.a. optredens van Benjamin Herman & The Dutch All Stars, Berget Lewis, Carlo de Wijs, Jules Deelder, Boris van der Lek en Ruben Hein.

Voor het eerst organiseert Theater de Stoep een jazzfestival: een grenzeloos programma met de top van de Nederlandse Jazz & Soul!

Programma:

20:15 - 21:15 uur, Grote Zaal 
Ruben Hein - Boventoon

Ruben Hein staat bekend om zijn warme stemgeluid en doorvoelde pianospel. Het grote publiek kent hem van zijn deelname aan tv-programma’s als ‘Linda’s Zomerweek’ en als winnaar van ‘Wie is de Mol?’. In zijn eerste soloprogramma ‘Boventoon’ laat Ruben aan de hand van zijn muziek en persoonlijke herinneringen zien, hoe het voor hem is om een album te maken. 

 

21:45 - 23:00 uur | Grote Zaal
Benjamin Herman & The Dutch All Stars, featuring Berget Lewis en Carlo de Wijs

Benjamin Herman is het boegbeeld van de actuele Nederlandse jazz en een graag geziene gast in Theater de Stoep. Speciaal voor dit nieuwe festival stelt hij een all star band samen met onder meer souldiva Berget Lewis en Hammond-organist Carlo de Wijs. Berget is tot ver over onze grenzen bekend en schitterde in de Ziggo Dome met ‘Ladies of Soul’, in ‘The Passion’ als Maria en als Effie White in de musical ‘Dreamgirls’.

Line-up: Berget Lewis, Benjamin Herman, Gidon Nunes Vaz, Jesse van Ruller, Carlo de Wijs, Yoran Vroom

 

23:15 - 00:15 uur | Kleine Zaal
Jules Deelder en Boris van der Lek - Deeldelirium

Als iemand ‘spoken word’ uitgevonden heeft, dan is het wel Jules Deelder, de Rotterdamse dichter en ras performer. Samen met de ruige tenorsaxofonist Boris van der Lek presenteert hij een super swingend programma met gospel, boogaloo, jazz en blues.