Stoep Jazz Festival

Jazz Meets Soul

za 21 maart 2020 20:15

Bestel

Het eerste Stoep Jazzfestival in maart 2019 was een daverend succes met optredens van Ruben Hein, Benjamin Herman, Berget Lewis, Jules Deelder en Boris van der Lek.  Een sfeervol evenement met als thema ‘Jazz Meets Soul’: alle reden om dit succes voort te zetten in 2020, met diverse topacts!

Programma 

20.15 - 21.30 u New Cool Collective & Mark Reilly
22.00 - 23.15 u Jungle by Night
23.30 - 00.30 u Bruut!
01.00 u sluiting

In de pauze en na de voorstelling verzorgt DJ AJ de muziek in de foyer. 


New Cool Collective & Mark Reilly (Matt Bianco)

De New Cool Collective is al jaren een van de meest succesvolle NL live-acts. De lange muzikale carrière van de Britse groep Matt Bianco van Mark Reilly begon in de vroege jaren ’80. Het album ‘Who’s Side Are you On’ uit 1984 zorgde voor een wereldwijde doorbraak. Een plaat met een nieuw en fris geluid, waarmee de jazz zijn intrede deed in de toen door Britse new wave, ska en punk gedomineerde charts. De samenwerking tussen de Londense Mark Reilly en het Amsterdamse New Cool Collective kwam tot stand na een aantal inspirerende ontmoetingen, waarbij telkens een vonk oversloeg. Tal van nieuwe ideeën werden gedeeld en samengevoegd tot een geheel eigen repertoire met nieuwe songs. Hiervan verscheen een geïnspireerd en succesvol album op het bekende DOX records.

Jungle by Night

Jungle by Night combineert passie, vriendschap en invloeden van krautrock, dance, jazz en afro beat in een instrumentaal power house, vloeiend in de taal van hun instrumenten (en elkaar). De band is een eigenaardig ensemble binnen zijn eigen kosmos. Een dansbare en donderende live-act, die als geen ander contact maakt met menigten en onderweg plezier en energie uitstraalt. Op haar thuisbasis in Nederland heeft de band meerdere keren op legendarische festivals zoals North Sea Jazz en Lowlands opgetreden, terwijl ze Amsterdam's Paradiso hun woonkamer noemde en de iconische locatie meer dan tien keer uitverkochten. Door de jaren heen heeft Jungle By Night meer dan 450 shows op zijn kop gezet in 24 landen, het gewijde terrein van Glastonbury, Fuji Rock en Montreal Jazz, Rough Trade NYC bereikt en concerten gegeven in alle Europese hoofdsteden. Eind 2018 markeert de release van hun vijfde album op de alom bekende Rush Hour Records. Op het album Living Stone ziet u Jungle By Night nieuwe diepten verkennen. Ze hebben hun geluid aangescherpt, de randen ervan verscherpt met een nieuw gevonden helderheid en hun synergetische energie versterkt tot een uniforme visie die is gevormd door negen levens, persoonlijkheden en smaken. Living Stone komt in november op de planken.

Bruut!

Het kwartet Bruut! speelt een aanstekelijke mix van jazz, rock, soul en boogaloo: ‘souljazz’. In clubs en op festivals worden ze veel gevraagd en hun albums verkopen als de bekende broodjes van de warme bakker. Hun stijl is qua vorm en inhoud ‘retro’. De musici verschijnen strak in het pak, covers van hun albums verwijzen dan ook naar de pop art vormgeving uit de jaren zestig en de ronkende Hammond en zwevende mellotron - beiden oldtimers - krijgen een hoofdrol in hun muziek. Het altsaxofoonspel van Maarten Hoogenhuis refereert uitbundig aan Earl Bostic en Maceo Parker, altsaxofonisten met een kenmerkend rauw geluid. Als BRUUT! optreedt is het altijd feest en het vintage element verhoogt de sfeer!

DJ AJ 

DJ AJ "bouwjaar 1967 "is al vanaf zijn pubertijd actief in de Jazz en aanverwante zwarte muziek. Het enthousiast opnemen van zelf samengestelde cassettebandjes smaakte naar meer en dat leidde uiteindelijk tot ‘live’ plaatjesdraaier, zowel op feesten als dansavonden. Zijn muzikale voorliefdes liggen bij stevige soul, funk, disco, retro-pop, tijdloze jazz, en af en toe een knipoog naar dance. Momenteel is hij regelmatig te horen in toonaangevende horecagelegenheden in Utrecht, alsmede muziekpodia als Lantaren/Venster, de Doelen en TivoliVredenburg.