Carmen

Staatsopera van Tatarstan

do 7 november 2019 20:15

Bestel

De beschikbaar gestelde kaarten voor de Operaserie zijn inmiddels uitverkocht. U kunt deze voorstelling alleen nog voor de Normale prijs reserveren.

Bizets tragische verhaal van de hartstochtelijke korporaal Don José die verliefd wordt op het mooie, rebelse en verleidelijke zigeunermeisje Carmen is 145 jaar na zijn dood één van de meest geliefde en uitgevoerde opera’s ter wereld. De meeslepende muziek van Bizet versterkt de typisch Spaanse sfeer van Sevilla, waar tegen de achtergrond van een opwindend stierengevecht een gruwelijke crime passionel plaatsvindt. Bijzonder, want Bizet is zelf nooit in Spanje geweest.

Georges Bizet heeft praktisch zijn hele leven in Parijs doorgebracht. Toch is de opera ‘Carmen’ voor velen een synoniem voor de Spaanse muziek geworden. Helaas voor Bizet heeft hij het succes van zijn grootste meesterwerk niet zelf mogen ervaren; drie maanden na de première overleed de maestro op 36-jarige leeftijd.

De Staatsopera van Tatarstan brengt ‘Carmen’ in een prachtige en groots opgezette enscenering. Frans gezongen met Nederlandse boventiteling.

“Petje af voor de fraaie decors, de allesbehalve statische regie en de fantastische cast” - Operamagazine

Voorafgaand aan de voorstelling kunt u genieten van een driegangendiner. Het buffet wordt later bekend gemaakt!