SLÄPSTICK

The Roaring Twenties

za 7 mei 2022 20:15

Bestel

The Roaring Twenties: Dé onovertroffen, magnifieke, chique, swingende, zingende, roerende, ontroerende, champagne proostende, crème de la antirimpelcrème belevenis van het decennium komt naar ons theater.

Een avond als nooit tevoren! Een Jubileumvoorstelling die de gloriedagen van Släpstick even fijnzinnig als elegant laat herleven! Wentel uw wederhelft rond op de buzzing beat van de dansorkesten!

Baad in de pracht en praal van de feestzaal in Jugendstil en zwelg in de decadentie van de upper class…

En ja, wat zou het, als de tafelpoten een beetje wankel zijn? So what, als het orgel op instorten staat? Wat nou, als de kroonluchter aan een paar losse boutjes hangt?

Alles werkt prima! Nee hoor, alles is hélemaal onder controle! Er kan echt hélemaal níks misgaan! Níets kan deze daverende Jubileumavond in de weg staan!

Dus: doe uw feestkleding aan en betreed de rode loper! ‘The Roaring Twenties’ komt naar het theater en u bent van harte uitgenodigd!

Släpstick ontstond in 1997 onder de naam Wereldband en beleeft dit seizoen haar jubileum. Vanwege het 25-jarig bestaan brengt de groep een feestelijke voorstelling. Omdat Släpstick haar gehele publiek in de gelegenheid willen stellen om het Jubileum mee te vieren, geeft zij in ieder theater een Bal. Een voorstelling in de vorm van een feest in de stijl van de jaren ’20 van de vorige eeuw, compleet met rode loper. Een voorstelling die eindigt in een feest met het publiek.

Na het enorme succes van de vorige show die werd omschreven als ‘variété op lachwekkend hoog niveau’ toerde Släpstick de afgelopen jaren niet alleen in Nederland maar ook in Engeland, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, België en Nieuw-Zeeland. Släpstick won meerdere (inter)nationale prijzen zoals de Johan Kaartprijs (NL), Comedy Award Moers (D) en The Spirit Of The Fringe Award (UK).

Language no problem.

 

De pers over de vorige show van Släpstick

de Volkskrant ***** | "Ongekend hoog amusementsniveau", "modern, vernieuwend en humoristisch"

Trouw *****| "De vijf uitzonderlijk muzikale mannen van de Wëreldbänd brengen een ode aan een bijna vergeten kunstvorm: slapstick. En wat doen ze dat magistraal”

NRC **** | "variété op lachwekkend hoog niveau”

Dagblad van het Noorden ***** | “ontzagwekkend knap”, “een geweldige variatie aan stunts”, "onwaarschijnlijk sterke vondsten", "alles klopt tot op de millimeter"

Meppeler Courant ***** | “Wëreldbänd van mondiale allure"

Theaterkrant ***** |"Een absolute aanwinst voor het huidige theateraanbod"

 

 

 

 

The Publicity Company
PERSBERICHT Amsterdam, augustus 2021


Släpstick toert vanaf 28 januari door het land met The Roaring Twenties

Na een uitgebreide try-outperiode vanaf half september toert topgezelschap Släpstick van 28 januari t/m 26 juni 2022 door het land met de nieuwe voorstelling The Roaring Twenties. Deze daverende jubileumshow belooft de onovertroffen, magnifieke, chique, swingende, zingende, roerende, ontroerende, champagne proostende, crème de la crème belevenis van het decennium te worden. De officiële première is vrijdag 28 januari in de Koninklijke Schouwburg, Den Haag.


The Roaring Twenties is de opvolger van de internationale successhow SLÄPSTICK, die in een van de vele jubelende recensies werd omschreven als ‘variété op lachwekkend hoog niveau’ en waarmee Släpstick volle zalen trok in België, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Nederland, Nieuw-Zeeland en Schotland. Op het gerenommeerde Fringe Festival in Edinburgh werd de show bekroond met The Spirit of The Fringe Award, de derde internationale prijs naast de Nederlandse Johan Kaartprijs en de Duitse Comedy Award Moers.


Släpstick – tot 2018 bekend als Wëreldbänd – is een vijfkoppige muziektheatergroep met humoristische, strak geregisseerde en vernieuwende shows op het snijvlak van fysieke komedie, choreografie en muziek op het hoogste niveau. Daarbij maakt het gezelschap ingenieus gebruik van zowel moderne als oeroude technieken. Leeftijd-, cultuur- en taalbarrières zijn er niet. De virtuoze slapstickshows zijn een feest vol verrassingen voor jong en oud.


Vanwege het 25-jarige bestaan brengt het gezelschap nu een feestelijke jubileumvoorstelling naar de theaters. Met de nieuwste technieken reist Släpstick honderd jaar terug in de tijd. The Roaring Twenties is een feest in de stijl van de jaren twintig van de vorige eeuw, compleet met rode loper. Bereid je voor op een avond die de gloriedagen van slapstick eigentijds laat herleven. Geniet van de buzzing beat van het dansorkest, baad jezelf in de pracht en praal van de feestzaal in Jugendstil en zwelg in de decadentie van de upper class. En wat zou het als de tafelpoten een beetje wankel zijn? So what, als het orgel op instorten staat. Hoezo, de kroonluchter hangt aan een paar losse boutjes? Alles is onder controle! Er kan echt hélemaal niks misgaan! Toch?


Släpstick bestaat uit Willem van Baarsen, Rogier Bosman, Sanne van Delft, John Bittman en Jaap Rovers. Regie The Roaring Twenties: Rogier in ’t Hout, regieadvies: Stanley Burleson.

Persbericht door: www.thepublicitycompany.com