Stoep Jazz Presenteert Simon Rigter - Boris van der Lek Quintet

The Music of Gene Ammons & Sonny Stitt

zo 30 apr 2023 15:00

Bestel

De voorstelling van Alexander Beets is op 7 oktober 2022 komen te vervallen ivm een tournee in het buitenland. Bezoekers ontvangen bericht per e-mail!

Boris van der Lek (1965) werd al jong gegrepen door saxofonisten uit de Texaanse school en toerde op jonge leeftijd met Buddy Tate en Arnett Cobb. Jarenlang speelde hij met The Houdini’s, Hans Dulfers Tough Tenors, Jules Deelders Trio Me Reet en Herman Brood & His Wild Romance. 

Simon Rigter (1973) groeide als zoon van saxofonist Bob Rigter op met jazzmuziek. Jarenlang speelde hij in het kwintet van Cees Slinger en het Ruud Breuls/Simon Rigter Quintet waarmee hij twee Edison nominaties kreeg voor het album ‘Rise and Shine’.

Simon Rigter hoorde Boris van der Lek voor het eerst in 1986 toen hij getuige was van een tenor battle tussen vader Bob en Boris in Jazzcafé The Duke te Leiden. Simon viel als een blok voor Boris zijn majestueuze geluid, swing en intieme ballad-spel. 35 jaar later hebben ze besloten met een vaste formatie te starten en de muziek van Gene Ammons en Sonny Stitt te eren. Met Boris’ betonnen geluid en ijzeren time en Simons lyrische en harmonische spel vullen zij elkaar perfect aan.