Sanne Wallis de Vries

Kom

do 23 april 2020 20:15

Afgelast

Kom.
Kom een avond met Sanne beleven zoals je die niet eerder hebt beleefd. Geflankeerd door haar geweldige vaste muzikanten, neemt ze je op haar eigen unieke wijze mee op een trip door de vlammende verbeelding, langs de rauwe realiteit. Sanne gaat je voor door de diepste, donkerste en meest dampende plekken van de menselijke ziel en viert vol vuur dat wat ons bindt: de menselijkheid. Met spijkerzoete stand-up comedy en suikerharde muziek. Kom.
Op.
Dan.
Kom.
Kijken.
Kom. Tot inkeer?
Kom maar.

Over Sanne Wallis de Vries:

Sanne won het Leids Cabaret Festival (jury- en publieksprijs). In november 1997 ging haar eerste avondvullende soloprogramma Sop in première, gevolgd door Zin (2000), Stuk (2002) en Vier (2005). Sanne kreeg ondertussen grote bekendheid als één van de vaste medewerkers van het programma’s als Kopspijkers en Koefnoen. Kaka Passa, haar 5de soloprogramma, ging in 2009 in première, en in januari 2013 ook de voorstelling Adele. Een een dubbelportret, waarin Sanne samen met Paul Groot gestalte gaf aan de recent overleden Adele Bloemendaal, theaterdiva en comédienne. In 2014 speelde Sanne in de opera Sweeney Todd, bij de Nederlandse Reisopera. Kinderen (en ouders!) kennen Sanne als directrice Dreus uit Mees Kees. In 2017 waagt Sanne zich na 7 jaar weer aan een eigen solo onder de titel Gut, waarmee ze genomineerd werd voor een Poelifinario. In maart 2017 werd Sanne winnares van het zeventiende seizoen van Wie is de Mol? door mol Tomas Cammaert te ontmaskeren. 

De pers over Gut:

“Zeldzame allure Sanne Wallis de Vries.”Het Parool **** 

“Perfect getimed topprogramma.”Theaterkrant *****

“Een van de beste cabaretvoorstellingen van dit seizoen.”NRC ****

7 maart is Kom van Sanne Wallis de Vries in première gegaan. De eerste recensies zijn binnen en ze zijn veelbelovend:


De Volkskrant ★★★★☆
"Maar met Kom, haar zevende programma, laat Wallis de Vries nog maar eens zien wat voor een veelzijdige cabaretier ze is."

NRC ★★★★☆
"In Kom is Sanne Wallis de Vries eerst vooral een hakkelende, nerdy vrouw van middelbare leeftijd die het allemaal ook niet weet. De show komt – net als die vrouw – wat hortend en stotend op gang, maar als ze haar spektakelstukken van stal haalt, wordt het hilarisch."
"Ze maakt volop gebruik van haar belangrijkste wapens: een feilloos taalgevoel en een uitgesproken mimiek, mondhoeken naar beneden alsof ze voor eeuwig zo blijven zitten."