THE WAR OF THE WORLDS

Jeff Wayne's The War of The Worlds

zo 3 juni 2018 20:15

Bestel

Vrijdag 13 oktober is bekend geworden dat de tour is uitgesteld. De voorstelling is verplaatst naar 3 juni. Bezoekers hebben bericht thuis ontvangen (verzending 26 oktober per mail en post). Producent Mike Vullings heeft de geplande tour van de rockmusical The War of the Worlds de dag voor de première in Tilburg afgelast. De Engelse Jeff Wayne Music Group die de rechten beheert van de Musical Version of The War of The Worlds gaat niet akkoord met de uitvoering van de muziek.

Eigentijdse versie van de science fiction rockmusical voor het eerst in een grote theaterversie te zien in Nederland

Rockmusical The War of The Worlds – Jeff Wayne’s meesterwerk. Naar het gelijknamige boek van H.G. Wells.

Het verhaal gaat over een aanval van bloeddorstige wezens van de planeet Mars die met hun driepotige machines de mensheid proberen uit te roeien. Bert Heerink, in de rol van de journalist, neemt u mee naar een tijd waarin hij als jonge man midden in de deze intergalactische oorlog terecht kwam. Hij neemt u mee langs verwoeste steden, vluchtende mensen, tevergeefse tegenaanvallen en de uiteindelijke vernietiging van de buitenaardse wezens.

The Eve of The War, Forever Autumn en Brave new world zijn slechts enkele voorbeelden van hits die deze legendarische rockmusical voortgebracht heeft. Deze productie is Nederlands gesproken, maar met alle liedjes in origineel Engels. De ruim 150 geprojecteerde tekeningen vormen samen met spectaculaire special effects een indrukwekkend decor, waarbij uw publiek het gevoel krijgt midden in de gevechten te zitten. Een 10 koppige live band met o.a. vier violisten maken van deze voorstelling een onvergetelijke avond uit. Wist u dat het dit theaterseizoen 120 jaar geleden is dat het boek geschreven is, het 80 jaar geleden is dat het hoorspel uitgezonden werd en 40 jaar geleden is dat het album the war of the world uitkwam?