Robin Hood de musical (8+)

Nationaal Jeugd Musical Theater

za 27 mei 2023 19:30

Bestel

Wanneer Marian na jaren terugkeert naar het kasteel in Nottingham, schrikt ze van hoe de stad er aan toe is. Na de dood van de koning, haar vader, heeft de sheriff de macht gegrepen. Hij is meedogenloos en regeert met harde hand. De rijken zijn alleen maar rijker geworden en de armen armer. Marian heeft er van alles over te zeggen maar de sheriff snoert haar de mond.

In het kasteel voelt ze zich opgesloten; ze ziet machteloos toe hoe het volk honger heeft en hoe onschuldige mensen worden gestraft voor de meest onbenullige vergrijpen, of omdat ze hun belasting niet meer kunnen betalen.

Dan staat er plotseling een held op vanuit de menigte, een kap ver over het gezicht getrokken, die
op spectaculaire wijze een paar jonge veroordeelden bevrijdt met zijn pijl en boog. Deze Robin Hood sluit zich aan bij een bende vogelvrijverklaarden die in het bos van Sherwood woont. De groep begint van de rijken te stelen en de buit te verdelen onder de armen, tot grote woede van de sheriff. Intussen hoort Marian dat ze wordt uitgehuwelijkt aan de hardvochtige, mysterieuze Guy van Gisborne, de neef van de sheriff. Haar vrijheid wordt stukje bij beetje meer ingeperkt.

Wie schuilt er onder de kap van Robin Hood en zal hij erin slagen om meer gelijkheid af te dwingen?

ROBIN HOOD de musical steelt je hart.

 

Wij mogen onder alle bezoekers één maal het spel De avonturen van Robin Hood (Speelgoed van het Jaar 2022!) verloten. Reserveer snel. De winnaar ontvangt op vrijdag 26 mei bericht!

Musicalsites.nl ★★★★ -  "Alles in deze voorstelling ziet er geweldig uit.", "een indrukwekkende voorstelling"

Musicaljournaal ★★★★ - "Het is niet de eerste musical over Robin Hood, maar mogelijk wel één van de leukste, niet in de laatste plaats door de enorm enthousiaste cast, maar ook vanwege de vermakelijke subplots."

Broadwayworld.com ★★★★ - "This version of Robin Hood is a refreshing powerhouse, with loads of talent.", "Robin Hood The Musical is a feast for the eyes and ears, bringing a contemporary version of the story, in a time where it's so important. A shot through the heart. Bullseye."

Theaterparadijs ★★★ - "heeft het NJMT een leuke, moderne musical voor het hele gezin om de planken gebracht en spat de energie van het podium. Er is een hoop nieuw talent in aantocht!"

Musicalvibes - "een spektakel voor jong en oud!"

Bekijk hier het verlag van musicalworld.nl

 

Binnenkort in Theater de Stoep spelen Cystine Carreon en Ruben Kuppens twee prachtige rollen in de musical Robin Hood. Cystine Carreon is onder andere bekend van de musicals Miss Saigon en Fame, en tv-series Goede Tijden, Slechte tijden en Gooische Vrouwen. Ruben Kuppens is onder andere bekend van de musicals Hello, Dolly! En Soldaat van Oranje. 

Cystine gaat de rol van Sybella, de stiefmoeder van Marian, spelen. Ze was de beeldschone maîtresse van de koning en is de moeder van diens zoon, de troonopvolger. Nu de koning dood is heeft zij samen met Sheriff De Reinault de absolute macht in Nottingham, waar ze enorm van geniet. Ze heeft geleerd te overleven in een mannenwereld en zich daarin keihard op te stellen. Maar onder dat masker schuilt vooral een moeder die alles doet om haar kind een toekomst te geven. 

Ruben speelt de rol van sheriff De Reinault. De sheriff is een machtige en rijke man die zijn macht op alle mogelijke manieren misbruikt. Hij gelooft volkomen dat hij recht heeft op alles wat hij zich toe-eigent en behandelt de armen in de stad als oud vuil. De sheriff vertegenwoordigt dan ook alles wat Robin Hood haat. 

Robin Hood de musical is een episch, avontuurlijk kostuumdrama over strijden voor gelijkheid en je stem laten gelden. Een belangrijk thema in de wereld van nu waarin er nog steeds te veel ongelijkheid is, niet ieder mens een stem heeft en het niet overal vanzelfsprekend is dat je mag zijn wie je bent. Het publiek kan grote overweldigende massa-scènes, spannende gevechten en indrigende intieme momenten verwachten. Een onvergetelijke familiemusical die vooral ook op tieners en jong volwassenen een onuitwisbare indruk zal achter laten.