Roberto Jacketti & The Scooters

Tour-ja of Tour-nee - 40 jaar na 'I save the Day'

za 13 apr 2024 20:15

Bestel

Vijf mannen van 50+ ruimen hun zolder op en stuiten op herinneringen aan de jaren 80 waar ze als jonge jongens speelden in een band die drie jaar op rij werd uitgeroepen tot meest populaire band van Nederland: Roberto Jacketti & the Scooters. Na 9 jaar besloten de vrienden de band op te heffen om ieder hun eigen weg te gaan.

Ze delen verhalen uit die roemruchte jaren 80 en vertellen waar het leven ze na hun Europese hit ‘I save the Day’ gebracht heeft. 

Wat was het dat deze jongens aan elkaar bond en wat was het waardoor de band stopte? Wat doen ze nu en zijn ze gelukkig? De brandende vraag bij deze mannen, waarvan er al enkele opa zijn, is of ze nog één keer op tournee zullen gaan om aan hun kinderen en kleinkinderen te laten zien dat ze vroeger echt wel hip waren

In deze meer dan anderhalf uur durende voorstelling reizen we met tekst, beeld en muziek door de jaren 80. De band speelt naast hun eigen nummers ook liedjes van een aantal van hun muzikale inspiratiebronnen.

Roberto Jacketti & the Scooters kondigt nostalgische theatertour aan
 
40 jaar na megahit haalt Erik van der Hoff herinneringen op met Roberto Jacketti & the Scooters tijdens ‘Tour Ja of Tour Nee’

Gaan ze nu wel of niet opnieuw op tournee? Ja!
 

De Nederlandse popgroep Roberto Jacketti & the Scooters, bekend van onder andere de megahit ‘I save the day’ (1984), kondigt met veel enthousiasme hun langverwachte theatertour aan. ‘Tour Ja of Tour Nee’. De band, met zanger Erik van der Hoff als bekendste lid, neemt het publiek mee op een bijzondere reis door de tijd. Tijdens de theatershow spelen ze niet alleen hun eigen muziek én bekende hits uit de jaren 80, ook halen de heren kostbare herinneringen met elkaar op. De tour gaat van start in november dit jaar, de band bezoekt theaters door het hele land. Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar.

De theatertour, genaamd 'Tour Ja of Tour Nee', vertelt het verhaal van vijf mannen van rond de 60. Ze ruimen hun zolders op die vol liggen met herinneringen uit de jaren 80. In die periode vormden ze samen een band die plotseling zeer succesvol werd. Ze brachten dag en nacht met elkaar door, beleefden avonturen en speelden in korte tijd op veel podia. Eind 1989 kwam er een einde aan de band. De bandleden gingen ieder hun eigen weg, maar de vriendschap bleef altijd bestaan. 

“Gaan we op tour, ja of nee?”
Hoewel de bandleden nog vaak gevraagd worden om op te treden, zijn ze allemaal te druk met andere bezigheden om écht op tournee te gaan. BandlidErik van der Hoff: “Jarenlang was het een terugkerende vraag; gaan we nou op tour, ja of nee? Nu is het moment aangebroken dat we de vraag niet langer kunnen weerstaan. We gaan het doen! Met een vrolijke show reizen we met het publiek door de jaren 80. We delen feitjes, en anekdotes en natuurlijk ontbreken onze favoriete hits uit de 80's niet. Kortom: een ultieme jaren 80 avond uit. We kijken er naar uit! ”

Over Roberto Jacketti & the Scooters
Roberto Jacketti & the Scooters werd in 1980 opgericht door middelbare scholieren Robbert Jak en Erik van der Hoff. Met de komst van bassist Rob Blanchemanche, drummer Jeroen Booy, gitarist en toetsenist Bart Corver en saxofonist Barend Middelhoff was de band compleet. Hun naam, een speelse ver-italiaanste versie van de naam van toetsenist Robbert Jak, werd al snel een begrip in Nederland. In 1984 braken ze definitief door met de hit 'I save the day'.