Klassiek in Simonshaven: Postscript

vr 14 okt 2022 20:00

Bestel

Let op: deze voorstellingen zijn ook in de voordelige Serie Klassiek in de kerk van Simonshaven te boeken. Klik op de link hiernaast of kijk op deze pagina voor meer informatie.

Postscript is een jong ensemble dat in hun programma de achttiende-eeuwse muziek centraal stelt in een bijzondere bezetting. De musici komen uit Canada, de VS, Letland en het Verenigd Koninkrijk: Aysha Wills en David Westcombe (traverso), Octavie-Dostaler-Lalonde (cello) en Artem Belogurov (klavecimbel). Aan bod komen componisten die in de achttiende eeuw in Amsterdam woonden of er hun muziek uitgaven, zoals Mahaut, De Fesch en Locatelli. Ook zal er minder bekend repertoire worden uitgevoerd, waaronder sonates van componisten als Rosier, de Konink en Noordt.

"…. wat er in de beste baroktraditie moet zijn is er ook: spiritualiteit, passie, energie en in het verlengde daarvan het nemen van risico's." (Opus Klassiek) 

Dit concert vindt plaats in het witte kerkje van Simonshaven. De sfeer van dit kerkje draagt bij aan de beleving van het concert.