Peter Bence

Live in concert

za 28 oktober 2017 20:15

Bestel

zo 29 oktober 2017 20:15

Bestel

Uniek optreden van ‘s werelds snelste pianospeler in Theater de Stoep!

Voor het eerst in Nederland te zien en te horen: de internationaal bekende virtuoze pianist, opname kunstenaar, componist en producent: Peter Bence!

Peter Bence is een gevestigd podiumkunstenaar en hij speelt over de hele wereld, hij speelde de afgelopen twee jaar in 17 landen op 4 continenten met groot succes . In september heeft hij het BBC Promsconcert geopend in Hyde Park, Londen, waar onder andere Ray Davies (The Kinks), Elaine Page en Gilbert O ‘Sullivan acte de presence geven.

De 25-jarige Peter Bence behaalde in 2012 het Guinness World Record als ‘snelste pianospeler’ met  765 pianoaanslagen per minuut. Hij veroverde het internet met zijn pianoarrangementen van Michael Jackson, Queen and Sia, waarmee hij in de afgelopen twee jaar meer dan 150 miljoen videohits verzamelde en dat hem een groot aantal volgers opleverde op YouTube en Facebook. De afgelopen weken scoorde Peter Bence wereldwijd dé youtube hit van deze tijd met zijn eigen versie van de zomerhit Despacito van Luis Fonsi. De Peter Bence versie van deze hit werd inmiddels bijna 24 miljoen keer bekeken op Facebook en meer dan 1,2 miljoen keer via YouTube.

Peter Bence heeft succes behaald met zijn edgy, opvallende en expressieve speelstijl die de grenzen heeft afgebroken tussen klassieke en populaire muziek. Hij speelt piano op een heel eigentijdse wijze,  waardoor zowel jonge als oudere generaties muzikanten en muziekliefhebbers van overal ter wereld worden geïnspireerd.

Vanaf zijn 2e jaar speelde hij al songs na van zijn favoriete cartoons en films op de piano van zijn grootouders. Met grote interesse en een fikse dosis talent begon hij zijn muzikale opleiding bij de lokale muziekschool van zijn geboortestad Hajduboszormeny in Hongarije.

Hij werd door leraren en collega’s beschouwd als een muzikaal wonderkind. Ondanks dat hij nog bij de middelbare school was ingeschreven, werd Peter Bence al toegelaten tot de Fransz List University of Music in Debrecen (Hongarije).

Op 7- jarige leeftijd schreef hij zijn eerste compositie, die sterk beïnvloed werd door de muziek van Mozart en Chopin. En op zijn 11e publiceerde hij zijn eerste solo piano-album van zijn vroege composities. In zijn tienerjaren ontwikkelde Peter een grote interesse in filmmuziek, met name de muziek van John Williams, die een nieuwe wereld voor hem opende. Dit was van grote invloed op Peter’s verdere muzikale ontwikkeling.

Na zijn opleiding in klassieke piano en compositie in Hongarije ging hij verder met zijn studie aan het  Berklee College of Music in Boston. Hoewel hij werkte met alle mogelijke muziekgenres,  was de muziek van Michael Jackson de grootste inspiratiebron.

Peter begon met het uploaden van video's naar YouTube tijdens Berklee. Zijn eigen arrangement van Michael Jackson’s 'Bad' werd in 2015 meteen een groot succes. Hij verzamelde zo’n 10 miljoen hits in slechts een paar dagen tijd.

Peter Bence is momenteel bezig met het afronden van zijn debuutalbum, dat een aantal van zijn beste covers en solo pianocomposities bevat. Het album komt later dit jaar uit.

Inmiddels  heeft hij meer dan 150  miljoen videoweergaves op Facebook en YouTube. In het afgelopen jaar heeft hij voor tienduizenden fans opgetreden in zo’n 16 landen en werden zijn clips op de website van de Ellen DeGeneres Show, Buzzfeed, 9GAG, Classic FM, iHeart Radio of Billboard weergegeven. Nu treedt deze jonge virtuoos voor het eerst op Nederland.

 

Eindtijd: 21:45 uur (geen pauze)