Paulien Cornelisse

Aanstalten

di 7 jun 2022 20:15

Bestel

"Zullen we maar eens aanstalten maken?" is een vraag die iedereen begrijpt, maar waar ‘aanstalten’ begint en eindigt, is volstrekt onduidelijk. We leven sowieso in onzekere tijden, waarbij onduidelijk is wanneer die ‘tijden' precies begonnen. Paulien Cornelisse vermoedt 50.000 jaar geleden, om drie uur ’s middags, want dat is het onzekerste moment van de dag. 

Het beste wat je kunt doen, vindt Paulien, is de onzekerheid accepteren, omarmen, erkennen, ‘facen’, en een plekje geven binnen je eigen wereldje. 

"Vaak weet je pas wat je wilt zeggen als je het al gezegd hebt",  heeft vast iemand ooit wel eens gezegd. Hopelijk is ook na afloop nog steeds onzeker wat er nu eigenlijk is verteld. 

NB Deze cabaretvoorstelling is ook geschikt voor mensen die wél veel zeker weten. 

Over Paulien:

Paulien maakte o.a. de cabaretprogramma’s ‘Dagbraken’ (Neerlands Hoop) en ‘Maar Ondertussen’ (nominatie Poelifinario). Naast haar cabaretprogramma’s is Paulien schrijver van o.a. ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’, ‘De verwarde cavia’, en ‘Japan in honderd kleine stukjes’.  Om de dag is haar 150-woorden column te vinden op de voorpagina van De Volkskrant. Voor de VPRO maakte ze 'Tokidoki', een reisserie over Japan.

De pers over Pauliens vorige voorstelling ‘Om mij moverende redenen’:

"In ‘Om mij moverende redenen’ laat Cornelisse als vanouds haar prettig gekantelde blik vallen op alledaagse onbenulligheden die in haar universum grote proporties kunnen aannemen. (…) Hilarische anekdotes levert dat op.” (TROUW ****)

“Het wordt allemaal overtuigend gebracht door de 41-jarige Cornelisse, die inmiddels als een bedreven, energiek, vertellend standupcomedian op het toneel staat en zelfs nog enkele bijzondere imitaties weggeeft, zoals een memorabele van een levensmoe koffiezetapparaat.” (de Volkskrant ****)