"Orson Welles' The War Of The Worlds"

Homemade Productions

do 10 december 2020 19:30

Afgelast

do 10 december 2020 21:30

Afgelast
Deze voorstelling wordt naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen geannuleerd. Bezoekers ontvangen in de week van 30 november bericht per e-mail over de eventuele verplaatsing en verdere afhandeling.

The day that shocked America!

Het is zondag 30 oktober 1938. Op de Amerikaanse radio is een nieuwsuitzending te horen. Blijkbaar is er een invasie vanuit Mars op de planeet Aarde. Onmiddellijk breekt er paniek uit in de USA. Mensen springen in hun auto in de hoop het buitenaardse gevaar te kunnen ontlopen. Sommige springen zelfs van het dak. Anderen vluchten hun kelder in. Wat zij allemaal niet beseffen, is dat dit een briljant hoorspel is... ontsproten uit de geest van de pas 23-jarige theatermaker Orson Welles. In New York heeft hij een groep acteurs verzameld die zich “The Mercury Theatre” noemen en waarmee hij volle zalen trekt voor zijn versies van Shakespeare’s “Othello” en “MacBeth”. Hij is eigenwijs en als de politie komt eisen dat hij de uitzending stopzet, weigert hij dat. Hij geniet van de opschudding, van de rellen op straat, de verontwaardiging bij de autoriteiten. Diezelfde dag nog krijgt hij een telefoontje of hij naar Hollywood wil komen. “Orson Welles’ The War Of The Worlds” is een reconstructie van die dag in oktober 1938; Amerika en de angst voor de Tweede Wereldoorlog, net na de ramp met de Hindenburg en opkruipend uit een van de grootste crisissen die het land ooit had meegemaakt.

Met: William Spaaij, Robin van den Heuvel, Julia Berendse, Abel Leemans, Gerrie van der Klei 

Musicalsites.nl ★★★★

"Je voelt de spanning en wordt meegenomen in allerlei emoties alsof je kijkt naar een surreëel spel, want is dit nu echt?"

"Gerrie is niet voor niks gekozen voor deze voorstelling. Het lijkt wel alsof de liedjes van Jeroen Sleyfer speciaal voor haar stem zijn uitgezocht en geschreven."

"William Spaaij vertolkt de rol van Orson Welles en deze past hem als een jas."

Musicalweb.nl ★★★ 1/2

"Het verhaal wordt geloofwaardig neergezet, met name William Spaaij zet zijn rol erg sterk neer. De muziek is aangenaam, de geluidseffecten zijn erg sterk en ondersteunen het verhaal goed."

Trouw ★★★★

"‘War of the Worlds’ is een (te) korte voorstelling over angst en smaakt naar meer."

Theaterparadijs.nl ★★★

"Het sterke spel, de jazzarrangementen en het hoorspel zelf maken dit een sterke arthouse musical."