Nathalie Baartman

Voest

za 11 november 2017 20:30

Bestel

Een hilarische voorstelling van een vurige vrouw op vredesmissie.

Regelmatig hebben wij cabaretière Nathalie Baartman mogen verwelkomen in De Stoep. Dit seizoen reist deze Twentse wederom af naar Spijkenisse met haar nieuwe programma. ‘Voest’ (Twents voor vuist) is het autobiografische avontuur van ‘Baartman back to Borne’. Met een Twentse blik grijpt ze de huidige tijd. Was iedereen maar zoals tante Truus. ‘Voest’ is een ode aan de menselijke maat. Een verhaal over mensen met omstandigheden. Van genotsknolletjes tot knooppunt Azelo. Volgens het NRC is Nathalie Baartman “op en top expressief” in dit programma. De Volkskrant noemt haar “een innemende verteller die haar publiek overtuigend meeneemt in haar leefwereld… authentiek.” En volgens Scènes.nu brengt “Baartman anderhalf uur geestige anekdotes en bespiegelingen, die doen verlangen naar een vriendelijker Nederland.” En een vriendelijker Nederland; wie wil dat nu niet?

De voorstelling heeft mooie kritieken ontvangen:

cabaret.nl: **** "…een mooi, sterk en verrassend geëngageerd cabaretprogramma. een positief pleidooi voor warmte, liefde, betrokkenheid en gemeenschapszin. Met mooie liedjes en een paar puike conferences." Lees de volledige recensie hier.

Theaterkrant.nl: **** "een van die bijzondere, eigenzinnige cabaretiers die we moeten koesteren…boeiend en geestig. Soms schaamteloos. Ze weet als betrokken en geëngageerd cabaretier de grote thema’s van vandaag subtiel te mengen met haar persoonlijke belevenissen en gevoelens...een rasvertelster." Je vindt het artikel hier.

Scenes.nu: **** "Baartman brengt anderhalf uur geestige anekdotes en bespiegelingen die doen verlangen naar een vriendelijker Nederland. Baartman is energiek, toegankelijk, oprecht en innemend. Ze vertelt beeldend." Lees hier de recensie.

NRC: "op en top expressief"

de Volkskrant: "Nathalie Baartman is een innemende verteller die haar publiek overtuigend meeneemt in haar leefwereld…authentiek". 

Er is een interview met Nathalie Baartman over haar programma verschenen in NRC. Lees het artikel hier.