Nacht van het Cabaret 17

za 1 juni 2019 21:00

Afgelast

MEDEDELING: Deze voorstelling is helaas afgelast. Bezoekers ontvangen bericht.

Maak kennis met het cabarettalent van de toekomst in deze 17e editie van onze Nacht!

Pauze: +/-21.55 uur
Eindtijd: +/- 22.50 uur

Mededeling: wijziging in de line-up

Het cabaretduo Roovers & van Leeuwen zullen niet aanwezig zijn tijdens de 17e editie 'Nacht van het Cabaret'. Robert van Leeuwen van het cabaretduo Roovers & van Leeuwen heeft besloten te stoppen met het theater, waardoor ook de samenwerking van het duo stopt. Meeuw Roovers betreurt dit enorm en heeft na lang nadenken besloten door te gaan als soloartiest. Hij gaat zich de komende tijd storten op het schrijven/maken van solomateriaal. Roovers biedt zijn oprechte excuses aan en hoopt u in de toekomst te mogen treffen in betere omstandigheden. In de plaats van Roovers & van Leeuwen komt Kim Schuddeboom.

Kim Schuddeboom

Kim Schuddeboom vertelt over haar verwondering en ongemak in het leven. Ze zoekt de grens op en neemt het publiek mee. Ontwapenend en vol met zelfspot. Kim heeft verrassende grappen die zij met veel overgave en enthousiasme vertelt. De situaties waar zij zich in bevindt, zijn voor ieder herkenbaar. Met een vleugje naïviteit kan Kim op een openhartige manier de meest ongemakkelijke situaties, met een gezonde portie humor brengen.

 

Victor Luis van Es - Stille Strijd

Openhartig vertelt Victor in zijn eerste avondvullende programma over zijn achtergrond, ambities, angsten en dromen. Van klein naar groot analyseert hij het leven, maar vooral ook zichzelf. Wat maakt hem wie hij is en hoe zal hij zich ontwikkelen? Geïnspireerd door Amerikaanse stand-up comedy en opgevoed met Nederlands cabaret is Victor een boeiende verteller met harde humor. Victor behaalde in 2016 de finale van het Cameretten Festival. De Volkskrant zei hierover: “In al zijn eenvoud het mooiste en meest gedurfde verhaal van de avond”.

 

Maarten van de Berg - Alleen pinguïns zijn zwart-wit

Als ik loop, loop ik als een pinguïn. En alle social-talk gaat bij mij binnen drie zinnen over de Tweede Wereldoorlog. Niet gek overigens. Onder het motto: ‘opdat wij niet vergeten’, sleepten mijn ouders (beiden dominee) mij tijdens vakanties langs zo’n beetje alle Joodse begraafplaatsen in Europa en zo’n vijf concentratiekampen. Verder ben ik zo onhandig dat ik soms mensen sla als ik ze een hand wil geven. Het eerste programma van Maarten van de Berg valt op door slimme, scherpe en harde grappen.

 

 

Lonneke Dort - Want laten we wel wezen

Lonneke Dort heeft de AKF Sonneveldprijs gewonnen. De jury is zeer lovend over de theatermaakster. “Lonneke Dort staat ‘laid back’ op het toneel en houdt haar ijzige onverstoorbaarheid consequent vol. Lonneke heeft sterke liedjes die taalvaardigheid laten horen en die kleine verrassingen in petto hebben. Ze begeleidt die woorden met gortdroge mimiek, een opgetrokken wenkbrauw en soms met een blik waar je even in blijft hangen. Hoe minimaal de middelen ook zijn waarvan ze zich bedient, ze woekert er effectief mee en weet het steeds spannend te houden.” Lees hier een interview met Lonneke Dort over 'Want laten we wel wezen' in het Parool.