Nacht van het Cabaret 16

za 14 april 2018 21:00

Bestel

YVONNE VAN DEN EERENBEEMT

SIRENE

In haar eerste avondvullende programma ‘SIRENE’ gaat Yvonne samen met u in de piepzak zitten om vervolgens als de wiedeweerga op zoek te gaan naar de nooduitgangen. Want als de sirene loeit, is er eigenlijk geen tijd meer voor getreuzel.
‘SIRENE’ gaat over de ploeterende mens en zijn verlangen naar houvast en noodremmen. Yvonne slaat u om de oren met zonderlinge observaties en wanhopige personages om u daarna weer te troosten met een zacht kleinkunstig liedje.
‘SIRENE’, omdat ook ú het waard bent om gered te worden.

 

STEFANO KEIZERS

ERG HEEL

Tijdens het Amsterdams Kleinkunstfestival liet deze jonge cabaretier complete zalen in verwarring achter en sleepte hij de Wim Sonneveldprijs in de wacht. Als wolf in clownskleren werd hij derde bij ‘De Slimste Mens’. Nu staat hij in de theaters met zijn eerste avondvullende show, die de gemoederen nog meer zal beroeren. Hij charmeert zijn publiek als een ware entertainer, maar wees gewaarschuwd; in ‘Erg Heel’ is alles misschien mogelijk, maar niets wat het lijkt.

 

 

PIEPSCHUIM

ZO DOEN WE DAT HIER

‘Zo doen we dat hier’ is een muzikaal en energiek programma over grote thema’s en kleine problemen. Het bevindt zich op het snijvlak van muziek, cabaret, en theater: tomeloze energie, prachtige teksten, virtuoze muziek, veel humor, sprekende mimiek en soms een verrassend dansje. Hoe vang je de Nederlandse geest? Wat is de mores van deze tijd? Wat voor land zijn we eigenlijk geworden? Vragen, vragen, vragen en Piepschuim zou het antwoord ook niet weten. Maar daar gaat dit programma ook niet over.

 

 

LIEVE BERTHA

PRACHTEXEMPLAAR

De lefgozers van Lieve Bertha (Koen Brouwer & Rens Polman) maken geen cabaret, geen film, geen popmuziek. En toch ook allemaal wel. Spontaan, recht voor zijn raap, met veel humor en lef. De twee heren besloten op hun tiende om samen artiest te worden, mooie dingen te maken en die aan heel de wereld te laten zien. Ze zijn autodidact en naturel, schrijven en zingen samen liedjes en maken filmpjes waarin ze mensen en zichzelf verrassen en uit hun comfortzone trekken.