Musketiers

Theatertour

wo 23 nov 2022 20:15

Bestel

Als de ochtend na een spetterend feest. Net terug van die onvergetelijke vakantie. Zo zitten Paskal Jabobsen, Bertolf Lentink en Paul de Munnik erbij. En maar over elkaar heen buitelen met verhalen die duidelijk moeten maken hoe geweldig het was. Ho ho mannen, even rustig. Bij het begin beginnen.

Daarvoor moet je bij Paskal Jakobsen zijn. Na drie decennia met BLØF groeide in hem de 'behoefte' er iets naast te doen. Hij bellen. Drie keer kreeg hij meteen een volmondig 'ja!' te horen want tijdens de opnames van het album was ook Daniël Lohues van de partij. Paul: "We hebben aan zijn keukentafel drie kwartier zitten lullen over wat het ongeveer moest worden." Bertolf: "En toen zijn we maar een liedje gaan maken."

Voor het échte begin moet je veel verder terug. Het was de tijd dat Skik’s 'Op Fietse', 'Liefs uit Londen' van BLØF en 'Niet of Nooit Geweest' van Acda en De Munnik de hitlijsten bestormden. Elkaar bestreden kun je ook zeggen, maar zo voelde het niet. Zoals Paskal zegt: "Wij voelden verwantschap". Muzikaal wonderkind Bertolf Lentink zou later regelmatig in BLØF’s voorprogramma staan en als 17-jarige met een rooie kop aanbellen bij Pauls ouderlijk huis in Dronten, waar hij zelf ook opgroeide. 

Paul: "Ja, jij was een soort van fan of zo."

Bertolf: "Nee hoor. Gewoon een fan. Een echte."

Luister naar de liedjes en je hoort die totale vrijheid in het maakproces, waarover ze maar niet uitgepraat raken. Van mannen samen die elke dag met niets beginnen en aan het eind van de dag blij verbaasd zijn over wat die dag heeft opgeleverd. Boven alles hoor je het plezier van een stel veteranen die geen van allen meer iets te bewijzen hebben, maar dat, misschien juist daarom, tóch even doen.

 

Op 23 september brengen de heren hun eerste album uit. Klik hier voor de pre-order!

Musketiers brengt nieuwe single ‘Noordeloos’ uit op vinyl voor Record Store Day en kondigt album aan

AMSTERDAM – Vandaag brengen Paskal Jakobsen, Bertolf Lentink en Paul de Munnik onder de naam ‘Musketiers’ hun nieuwe single ‘Noordeloos’ uit. Het liedje is te beluisteren op onder andere Spotify en is daarnaast exclusief voor Record Store Day (zaterdag 18 juni) verkrijgbaar op 7” inch vinyl. Het drietal kondigt ook aan dat er op vrijdag 23 september een album uit zal komen van Musketiers.

Waar op ‘Noordeloos’ wordt bezongen hoe je, in een relatie, soms de weg kwijt kunt raken is het muzikaal gezien steeds duidelijker welke richting de Musketiers hebben gekozen. Vergezeld door vierde Musketier Daniël Lohues hoor je vier topmuzikanten die elkaar de ruimte gunnen en elkaar vinden in een voorliefde voor warme gitaren, buizenversterkers, orgels, samenzang en een hele hoop muziekgeschiedenis. Niet vreemd dus dat ‘Noordeloos’ ook exclusief voor Record Store Day op vinyl verschijnt. De 7” inch single waar ook ‘Terug Naar De Baai’ op staat is alleen op zaterdag 18 juni verkrijgbaar in de deelnemende platenzaken.

Over twee weken is Musketiers voor het eerst live te bewonderen als ze op Concert at SEA spelen. Daar zullen ze meer werk van het nieuwe album spelen. Paskal Jakobsen vertelt hierover: “Dit is de enige show die we spelen deze zomer en ik kijk er enorm naar uit om samen met Bertolf en Paul deze liedjes voor het publiek te gaan spelen. En al helemaal op een voor mij zo bekend terrein natuurlijk”.

Naast het optreden op Concert at SEA zal Musketiers komend najaar te zien zijn in theaters door heel Nederland. De kaarten voor deze tour zijn verkrijgbaar via www.musketiersband.nl

BELUISTER DE SINGLE NOORDERLOOS OP SPOTIFY